Головна Новини Політика зовнішня політика Потрібно буде говорити з Росією: Кулеба зробив заяву про підготовку переговорів
commentss НОВИНИ Всі новини

Потрібно буде говорити з Росією: Кулеба зробив заяву про підготовку переговорів

Дмитро Кулба підкреслив, що діалог з РФ точно не будуватиметься мовою ультиматумів

17 червня 2024, 07:15 comments2828
Поділіться публікацією:

Колись справді "треба" буде вести переговори з Росією, але Україна не дозволить їй говорити мовою ультиматумів. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомляє "Укрінформ".

Потрібно буде говорити з Росією: Кулеба зробив заяву про підготовку переговорів

Дмитро Кулеба. Фото: з відкритих джерел

"Звичайно, ми чудово розуміємо, що настане момент, коли потрібно буде говорити з Росією. Але наша позиція дуже чітка: ми не дозволимо Росії говорити мовою ультиматумів, як вона зараз говорить", — висловився Дмитро Кулеба на брифінгу в рамках саміту миру, який пройшов у Швейцарії.

Міністр вважає, що остання заява російського диктатора Володимира Путіна про "пропозицію" припинення вогню проти України в обмін на чотири українські області була покликана, щоб "збити" саміт миру у Швейцарії.

"Йому це не вдалося, серйозного ставлення до його пропозицій немає, тому що (зроблено) дві фундаментальні помилки: мова ультиматумів і друга – що це за вимога, щоб суверенна країна залишила власну суверенну територію?", — сказав Дмитро Кулеба.

Топ-дипломат зазначив, що переговори з РФ Україна має починати з "найсильнішої позиції".

"Закінчити війну можна лише посадивши обидві сторони за стіл переговорів. Наш президент хоче для України найсильнішої позиції", — сказав глава МЗС.

При цьому він згадав про "голоси з Глобального Півдня щодо складних компромісів, на які потрібно піти", що пролунали у перший день саміту.

"Це не та мова, яку ми чуємо від західних партнерів", — зазначив Дмитро Кулеба.

Читайте також на порталі "Коментарі" — голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн назвала основну умову, за якої Росія може взяти участь у наступному Саміті миру. За її словами, Кремль має для цього виявити бажання та дотримуватись мирних переговорів на основі Статуту Організації об'єднаних націй.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

17 червня 2024, 07:29

Клоун-убийца на конференции заявил, что оружия для победы нет. Так зачем вся эта могилизация, а? До последнего украинца, да? И для того, чтобы потянуть время для набивания карманов зе-выблядками разворовывая помощь и обдирая народ.

Донбас

17 червня 2024, 06:51

И зачем было все это, сразу свалили бы из страны, столько жизней былобы сохранено? Зачем столько жизней потеряно, столько городов разрушено? Только для набивания карманов зе-выблядков, разворовывая помощь и обдирая народ. Мрази циничные.


Новини