Головна Новини Політика зовнішня політика Посол Великобританії прокоментувала "спеціальний статус" Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол Великобританії прокоментувала "спеціальний статус" Криму

Великобританія, говорячи про відновлення територіальної єдності України, не готова виносити за дужки анексований РФ Крим

30 серпня 2023, 17:38
Поділіться публікацією:

Крим втратив якийсь "спеціальний статус", який він мав на очах міжнародної спільноти після 2014 року, заявила посол Великобританії в Україні Мелінда Сіммонс в інтерв'ю британській медіакомпанії BBC. Про це повідомляють "Коментарі".

Посол Великобританії прокоментувала "спеціальний статус" Криму

Крим - це Україна

"Але одна зі змін, які принесла ця війна, – це те, що спеціальний статус, який міжнародна спільнота надала Криму після 2014 року, за моїм відчуттям, нині став більш збалансованим. Звичайно, Росія, а особливо Путін, бачить Крим критично важливою частиною своєї території. Але цілком очевидно, що це – частина України. І коли міжнародна спільнота говорить про Херсон чи Запоріжжя, Донецьк, Луганськ і Крим – це все нині змішалося в одному контексті відвоювання своїх суверенних територій, — заявила британський посол, яка залишає Україну після чотирьох років служби тут. — Тож який сенс у так званому спеціальному статусі для Криму? У плані легітимності немає жодної різниці між тим, за яку саме свою суверенну територію ви боретеся. І Британія завжди заявляла, що Крим – це Україна".

Водночас посол поправила журналістку, зазначивши, що у своїй прощальній промові вона сказала про майбутню ймовірну зустріч — "можливо, в Криму".

— Я не казала: "Побачимося в Криму". Тому що я хороший дипломат, — зауважила, сміючись Мелінда Сіммонс.

Тим часом, у Єврораді сказали, скільки років Україні ще чекатиме членства в ЄС.

Окупанти хочуть затримати контрнаступ ЗСУ. Противники використовують у своїх цілях мешканців окупованих територій, зазначив мелітопольський міський голова. 

А Орбан озвучив новий план як помиритися з Росією. Прем'єр Угорщини Віктор Орбан запропонував укласти угоду з Путіним та відмовити Україні у вступі до НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини