Головна Новини Політика зовнішня політика Посол України в Японії: повномасштабної війни важко очікувати, але ми побачимо локалізований конфлікт
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол України в Японії: повномасштабної війни важко очікувати, але ми побачимо локалізований конфлікт

Український дипломат бачить мало шансів на війну, але локальний конфлікт можливий

26 січня 2022, 11:08
Поділіться публікацією:

Україна прагне дипломатичного вирішення нинішньої напруженості з Росією. Таку заяву зробив у середу, 26 січня, посол України в Японії Сергій Корсунський, додавши, що він бачить мало шансів на повну війну, хоча може бути менший конфлікт. Про це повідомляє Reuters.

Посол України в Японії: повномасштабної війни важко очікувати, але ми побачимо локалізований конфлікт

Посол України в Японії Сергій Корсунський - Reuters

Корсунський попередив, що напад на країну з більш ніж десятком ядерних реакторів спричинить руйнівний регіональний вплив на Європу.

"Я вважаю, що повномасштабної війни дуже, дуже, дуже важко очікувати, але ми можемо побачити більш локалізований конфлікт. Якщо ми прийдемо до військових умов, ми готові, наша армія дуже добре підготовлена", — сказав Корсунський на прес-конференції в японській столиці Токіо.

Росія зібрала десятки тисяч військ на своїх кордонах з Україною, і західні держави побоюються, що Москва планує новий напад на Україну.

"Якщо війна відбудеться, то це буде перша в історії людства війна проти країни, яка має на своїй території 15 ядерних реакторів, яка має 30 000 км газо- і нафтопроводів, наповнених газом і нафтою. Якщо вся ця інфраструктура буде знищена, України більше не буде. Але це лише один наслідок. Центральної Європи більше не буде, і, ймовірно, західна Європа також постраждає", — сказав Корсунський.

Посол Росії в Австралії Олексій Павловський заявив 26 січня, що Росія не планує вторгнення в Україну.

"Наші війська на кордоні... Ці війська не загроза, це попередження. Застереження правителям України не робити жодних необдуманих військових авантюр. Щодо санкцій, я думаю, що зараз усі повинні зрозуміти, що це не та мова, якою треба говорити з Росією. Санкції просто не працюють", — сказав Павловський.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Джо Байден заявив, що розгляне персональні санкції проти Володимира Путіна, якщо Росія вторгнеться в Україну, оскільки західні лідери посилюють військову підготовку та планують захистити Європу від відключення російського газу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини