Головна Новини Політика зовнішня політика Посол України у ФРН: довіра між Києвом та Берліном підірвана на кілька десятиліть
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол України у ФРН: довіра між Києвом та Берліном підірвана на кілька десятиліть

Андрій Мельник вважає, що "Північний потік-2" залишається ножем у спину Україні

3 листопада 2021, 16:45
Поділіться публікацією:

Україна не опускає руки та продовжує боротьбу проти "Північного потоку-2". Крім того, Київ вважає, що рішення влади Німеччини попри все дати згоду на запуск трубопроводу серйозно підірве українсько-німецькі відносини. Про це посол України у Німеччині Андрій Мельник розповів в інтерв'ю німецькій редакційній мережі RND, пише видання "Коментарі".

Посол України у ФРН: довіра між Києвом та Берліном підірвана на кілька десятиліть

Прапори України і Німеччини. Фото з відкритих джерел

Дипломат висловив думку, що як юридично, так і політично у справі "Північного потоку-2" рано поки що ставити крапку.

Андрій Мельник зазначив, що найбільше Україна була неприємно здивована тим, що в останній робочий день старого федерального уряду Мінекономіки вийшло із заявою про відсутність претензій проти "Північного потоку-2". І це при тому, що терміни не тиснули. Можна було спокійно відтягнути сертифікацію до січня наступного року.

Посол припускає, що поспіх нинішньої влади ФРН пов'язаний із тим, що в новому уряді могли б загальмувати процес сертифікації газопроводу. Представники "зелених" чи "Вільної демократичної партії" могли зробити все можливе, щоб заморозити запуск "Північного потоку-2", адже розбіжності у коаліції могли суттєво змінити офіційну позицію Берліна щодо цього питання.

Андрій Мельник назвав "Північний потік-2" ножем у спину Україні, який серйозно підірве довірчі стосунки між Берліном та Києвом на найближчі десятиліття. Дипломат також додав, що Україна засмучена тим, що Німеччина вирішила проконсультуватися щодо проекту "Північний потік-2" із країнами Балтії, Чехією, Польщею, але не вважала за потрібне провести такі консультації з Києвом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні злетять тарифи на розподіл газу через "Північний потік-2".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rnd.de/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини