Головна Новини Політика зовнішня політика Посол України: США "змінили тональність" щодо ракет ATACMS для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол України: США "змінили тональність" щодо ракет ATACMS для України

США змінює свою позицію щодо відправки ракет ATACMS для України, вважає український посол у Сполучених Штатах.

14 червня 2023, 18:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За словами посла України у США Оксани Маркарової Джо Байден у травні змінив свою риторику щодо поставок американських ракет далекого радіусу ураження для України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Цензор.НЕТ".

Посол України: США "змінили тональність" щодо ракет ATACMS для України

Посол України в США Оксана Маркарова. Фото з відкритих джерел

Посол в США Оксана Маркарова розповіла, чи є шанси в України отримати ракети ATACMS.

"Наприкінці травня відбулася важлива зміна тональності відповіді Джо Байдена щодо постачання Україні далекобійних ракет ATACMS", — вважає Оксана Маркарова.

Посол України вказує, що раніше американський президент на питання про можливість надати Україні ракети ATACMS відповідав: "просто забудьте про це". Однак зараз Джо Байден заявляє, що це питання обговорюється.

"Немає якихось непереборних червоних ліній, і є багато можливостей, про які ми спочатку чули "ні", а потім чули "так", — говорить Маркова.

Український посол вказує, що на отримання кожного виду зброї існує багато факторів, і політичний чинник тут важливий, але не єдиний. Такими чинниками Маркова вказує на загальну наявність зброю у США, можливість навчання українських спеціалістів, виробництво озброєння та логістичні питання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна стала ще ближчою до отримання ATACMS: у Конгресі США створили резолюцію.

Також "Коментарі" розповідали про американського ведучого, який обізвав Зеленського натякнувши на його єврейські коріння. Наступного дня після цього колишня телекомпанія ведучого заявила, що може розпочати судові справи з ним, адже ведучий порушив умови контракту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини