Головна Новини Політика зовнішня політика Посол МЗС відреагував на можливі зняття санкцій з Росії в обмін на зернову угоду
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол МЗС відреагував на можливі зняття санкцій з Росії в обмін на зернову угоду

Посол з особливих доручень МЗС Ольга Трофімцева відповіла на ідею зняття санкцій ЄС з російського банку для продовження зернової угоди.

3 липня 2023, 11:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Американське видання Financial Times стверджує, що Європейський Союз обговорює можливість зняття деяких санкцій з Росії і таким чином виконати умови Кремля, який своєю чергою продовжить зернову угоду. На такі повідомлення відреагувала посол МЗС з особливих доручень Ольга Трофімцева.

Посол МЗС відреагував на можливі зняття санкцій з Росії в обмін на зернову угоду

Посол МЗС з особливих доручень Ольга Трофімцева. Фото з відкритих джерел

Трофімцева вважає, що можливості продовжити експорт українських продуктів це гарна новина. Однак, за її словами, йти на поступки шантажиста, це й надалі бути залежними від майбутніх умов Росії.

"Шантажист не зупиняється, якщо ти виконуєш його вимоги. Він просто придумує нові приводи для шантажу", — пише Ольга Трофімцева.

Посол МЗС з особливих доручень вказує, що Україна буде шукати і працювати над різними альтернативними шляхами розв'язання цієї проблеми. Трофімцева наголошує, що в будь-якому разі, Україна зможе працювати нормально та спокійно лише після перемоги та повного звільнення басейну Чорного моря.

Нагадаємо, що основне обговорення стосувалось зняття часткових санкцій з російського "Россельхозбанку", який мав би створити дочірню компанію. Ця компанія мала отримати доступ до системи міжнародних фінансових переказів Swift, з якою виключили російські банки минулого року. Таким чином, Кремль отримав би часткове зняття санкцій, доступ до фінансових операцій та продовжив би зернову угоду, яка має закінчитись 17 липня.

Раніше портал "Коментарі" писав, що український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав помилку Заходу, яка могла відвернути війну в Україні.

Також "Коментарі" повідомляли про Францію, яка змінила свою позицію щодо України в НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини