Головна Новини Політика зовнішня політика Португалія відмовила всім росіянам в отриманні «золотих віз»
commentss НОВИНИ Всі новини

Португалія відмовила всім росіянам в отриманні «золотих віз»

Усього з початку вторгнення росії в Україну Португалія отримала 10 запитів на «золоті візи» від росіян

11 вересня 2022, 14:00
Поділіться публікацією:

Служба з питань іноземців та кордонів Португалії не задовольнила жодного запиту від громадян росії про отримання так званих "золотих віз". Усього з початку повномасштабного вторгнення окупантів в Україну Лісабон отримав заявки від десяти росіян.

Португалія відмовила всім росіянам в отриманні «золотих віз»

Золоті візи

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Publico .

Зазначається, що Португалія вирішила призупинити видачу "золотих" віз для громадян Росії та Білорусі ще у березні. Рішення було пов'язане з агресією росії щодо України. Це рішення було прийняте незважаючи на зростання інтересу до "золотих віз" на 94% у травні порівняно з минулим роком, і що сама схема принесла країні 53,8 мільйона євро.

Як відомо, згідно з умовами "золотих віз" у Португалії, громадяни з інших країн, які володіють ними, отримують можливість проживання в країні при виконанні певних вимог та інвестування 1 мільйона євро.

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі в інтерв'ю російському опозиційному телеканалу "Дощ" зазначив, що США не вважають за необхідне обмежувати у візах усіх росіян як покарання за вторгнення в Україну. Раніше у коментарі виданню професор кафедри політичних наук у КНУ ім. Шевченко, політолог Ганна Малкіна наголосила, що питання про повну заборону видачі віз російським громадянам викликало неоднозначну реакцію і в ЄС, і в США. За її словами, у питанні віз США обрали індивідуальний підхід – з одного боку ми чуємо заяви офіційних осіб про неправомірність відмови у візах усім громадянам РФ, з іншого – бачимо відмову у візах Лаврову та всієї російської делегації для участі у Генасамблеї ООН, причому в повному складі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини