Головна Новини Політика зовнішня політика Порошенко зізнався, які міжнародні переговори далися йому найважче
commentss НОВИНИ Всі новини

Порошенко зізнався, які міжнародні переговори далися йому найважче

На думку п'ятого президента, найгірше протягом багатьох років будувався діалог із Володимиром Путіним

27 серпня 2021, 14:11
Поділіться публікацією:

Будь-яке міжнародне співробітництво передбачає подолання безлічі підводних каменів взаєморозуміння, починаючи від мовних бар'єрів і закінчуючи вигодою для кожної зі сторін. Як розповів п'ятий глава української держави Петро Порошенко, за часів його президентства не одні переговори з іноземними колегами були дуже важкими. Інформацію повідомляє "Українська правда".

Порошенко зізнався, які міжнародні переговори далися йому найважче

Петро Порошенко розповів про найважчі міжнародні переговори. Фото із відкритих джерел

Як розповів політик, йому і його команді ніякі досягнення на міжнародній політичній арені не давалися, немов "манна небесна".

"Ми ніколи не дозволяли собі публічних претензій до партнерів, але все, що маємо, професійно завойовували шляхом складних внутрішніх реформ, непростих зовнішніх переговорів і дипломатичних комбінацій", — підкреслив Петро Порошенко.

До вельми непростих домовленостей п'ятий президент відносить і гучну угоду про асоціацію із Євросоюзом, і безвіз, і, звичайно, визнання української церкви — Томос. Також часто складності зустрічалися, коли мова заходила про нові санкції для Російської Федерації.

"Найважчими зі свого досвіду для мене були переговори з Нідерландами. Пам'ятайте, скільки бід нам наробив консультативний референдум у цій дійсно дружній до нас країні в 2016 році? — нагадує Порошенко. — Майбутнє Угоди про асоціацію з ЄС балансувало між "бути чи не бути". Висіло на волосині".

І все ж, як стверджує політик, через тривалий час Україні вдалося здолати всіх супротивників і переконати тих, хто сумнівається. За словами Петра Порошенка, ці переговори були набагато складнішими навіть за 18-годинне засідання у 2015 році, коли в "нормандському режимі" обговорювали перші Мінські домовленості. На це є своя причина, пояснює політик.

"Найскладніші, бо йшлося про європейську мрію", — резюмує Порошенко.

Найгіршими ж політик вважає будь-які переговори з главою російської держави Володимиром Путіним. За словами Порошенка, так складалося, тому що довіри до Путіна у команди п'ятого українського президента не було.

"Підтвердження бачимо і сьогодні [...], — говорить він. — Кремль [...] перекладає проблемні питання мирного процесу "з хворої голови на здорову".

В цілому ж нинішній нардеп вважає, що простих міжнародних переговорів просто не буває в жодній країні.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що ж Порошенко вважає причинами початку окупації Кримського півострова і війни на сході України. Подробиці шукайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете прочитати, що саме Порошенко вважає своєю найбільшою помилкою за час перебування в президентському кріслі. Деталі — в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини