Головна Новини Політика зовнішня політика Порошенко пояснив, чому окупували Крим і почалася війна на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Порошенко пояснив, чому окупували Крим і почалася війна на Донбасі

На думку п'ятого президента, деякі провладні особи були занадто толерантні до нав'язування російських наративів Україні

27 серпня 2021, 13:29 comments2092
Поділіться публікацією:

Протягом восьми із тридцяти незалежних років існування України на сході країни тривають військові дії. За словами п'ятого президента Петра Порошенка, в тому, що агресія Росії стала можлива, винне потурання попередньої влади щодо нав'язування "московських" наративів, повідомляє "Українська правда".

Порошенко пояснив, чому окупували Крим і почалася війна на Донбасі

Порошенко назвав причини анексії Криму і війни на Донбасі. Фото: АПУ

Порошенко вважає, що Україна довгий час знаходилася під впливом окремих ціннісних, а також культурних і економічних ідей родом із РФ. Те, що відразу після окупації Кримського півострова російську навалу не вдалося зупинити, він пов'язує із жахливим станом вітчизняної армії і "розгулом" іноагентов всередині держави.

"Не побачили в російських діях в Придністров'ї, Абхазії і Цхінвальському регіоні попередження — наступною буде Україна", — нарікає Петро Порошенко.

На думку політика, українців до Революції Гідності можна було назвати дійсно сліпими, що і дозволило дати державі слабину. Президента-втікача Віктора Януковича Порошенко називає державним зрадником, який разом зі своєю командою осмислено руйнував Україну та її оборонні спроможності.

"В результаті, на свій ганебний кінець Янукович написав листа в Росію з проханням надіслати війська в Україну", — нагадує п'ятий президент.

Політик стверджує, що глава Кремля Володимир Путін може вважати, що цей "документ" здатний виправдати всі дії росіян — і в Криму, і на Донбасі. Однак, за словами Порошенка, для цивілізованого світу така агресія не має виправдань. Екс-президент упевнений, що Путіна рано чи пізно притягнуть до відповідальності, відправивши під суд.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що саме Порошенко вважає своєю найбільшою помилкою за час перебування в президентському кріслі. Подробиці — в нашій публікації.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, кого з українців п'ятий президент вважає гідними звання найвидатніших.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Анатолій Івагович

27 серпня 2021, 18:56

Дійсно так, але Луганськ зрадив тодішній головнокомандувач.

иван

27 серпня 2021, 13:42

Лицемерная подлая сволочь, забыл как губатый направил танки на Донбасс? Танки против безоружных людей, которые не желали говорить по-украински и брезговали даже произносить имена фашистских холуев.


Новини