Головна Новини Політика зовнішня політика Попри санкції нідерландські мікросхеми застосовуються ворожим ВПК
commentss НОВИНИ Всі новини

Попри санкції нідерландські мікросхеми застосовуються ворожим ВПК

Вони потрапляють в Росію за посередництва країн Азії.

30 січня 2023, 13:00
Поділіться публікацією:

Мікросхеми нідерландського виробництва потрапляють у Росію в обхід санкцій. Про це пише "Європейська правда" з посиланням на розслідування нідерландських ЗМІ NOS і Nieuwsuur, інформують "Коментарі".

Попри санкції нідерландські мікросхеми застосовуються ворожим ВПК

Фото: pixabay.com


Зазначається, що чіпи великих нідерландських виробників NXP та Nexperia знаходять у збитій військовій техніці окупантів на території України. Зокрема, у броньованій гаубиці, крилатій ракеті та бойовому вертольоті. Також на мікросхеми NXP та Nexperia вже натрапляли в складі безпілотників-камікадзе, які росія купує в Ірану. На ці деталі припадає близько шести відсотків усіх мікросхем з третіх країн, що потрапляють в рф. 


Як зауважують автори розслідування, мікросхеми потрапляють на підсанкційні території за допомогою дрібних компаній-посередників, які здійснюють поштові відправки чіпів країні-агресору. Крім того, окупанту в нагоді стають посередники з країн Азії, які імпортують чіпи нідерландських технологічних виробників і перепродують в Росію. 


Згідно з даними розслідувачів, найбільшим посередником у поставках для російського військово-промислового комплексу в обхід санкцій фігурує китайська компанія Sinno Electronics. Проти неї, зазначають журналісти, не введено санкцій ЄС.


У NXP та Nexpreria запевняють, що дотримуються санкцій і не ведуть бізнесу з Росією, крім того, вони нібито перевіряють своїх покупців, які можуть перепродавати країні-агресору їх товари.


У нідерландському МЗС заявили про занепокоєність цими фактами і запевнили, що спільно з країнами ЄС опрацьовують способи боротьби з посередництвом. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

кенкен

30 січня 2023, 14:33

Розпродаж! Норвежська Термобілизна для українських холодів (лише 690 грн.)-----> https://e.vg/ntech


Новини