Головна Новини Політика зовнішня політика Попри санкції, Гаазі дозволили купувати газ у дочки "Газпрому"
commentss НОВИНИ Всі новини

Попри санкції, Гаазі дозволили купувати газ у дочки "Газпрому"

Нідерландським містам дозволили використовувати спірні контракти з "Газпромом"

7 вересня 2022, 21:20
Поділіться публікацією:

Деяким містам у Нідерландах дали дозвіл використовувати спірні контракти з "Газпромом", що потрапляють під санкції, до 1 січня 2023 року. Про це пише Reuters.

Попри санкції, Гаазі дозволили купувати газ у дочки "Газпрому"

Гаазі дозволили купувати газ у дочки "Газпрому" (фото з відкритих джерел)

Нідерландський Уряд трохи змінив курс та повідомив, що дозволить кільком містам у країні, включаючи Гаагу, працювати за вже укладеними контрактами на постачання газу, які вони уклали з німецькою дочірньою компанією "Газпрому" принаймні до 1 січня 2023 року.

 Міністр енергетики Нідерландів Роб Єттен у листі до парламенту заявив, що уряд вважає дочірню компанію суб'єктом європейських санкцій проти РФ. Але посадовець вимагає роз'яснень від Європейської комісії. У своєму листі міністр назвав компанію "SEFE Energy Ltd" і сказав, що вона належить РФ.

"З огляду на те, що уряд Німеччини дійсно повністю контролює SEFE, але ще не отримав право власності на його акції, SEFE підпадає під режим санкцій", — заявив Єттен.

Відомо, що раніше міністр енергетики Нідерландів Роб Єттен повідомив 120 муніципалітетам та іншим громадським організаціям, аби ті розірвали свої контракти до 10 жовтня у відповідності до правил санкцій для відкритих тендерів. І більшість міст зробили це та знайшли нових постачальників газу. Навіть Утрехт.

 Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Гаага проситиме в ЄС тимчасово скасувати санкцій проти РФ. Адміністрація міста Гааги буде просити в ЄС про тимчасове зняття з Росії санкцій. У місті в Нідерландах пояснюють, що просто не можуть знайти іншого постачальника газу. У повідомленні йдеться, що мерія міста підписала з російським "Газпромом" довгостроковий контракт на постачання газу. Але санкції, що були запроваджені проти  РФ після повномасштабного вторгнення в Україну, змушують уряди інших країни розірвати контракти, що діють з російськими компаніями до 10 жовтня.

  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини