Головна Новини Політика зовнішня політика Польща закупає 1000 БМП
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща закупає 1000 БМП

Польща проводить велику модернізацію своєї армії

1 березня 2023, 11:22
Поділіться публікацією:

Тисячу нових БМП вітчизнянного виробництва закупить Польща для своєї армії, в рамках масштабної модернізації польского війська, яке має стати найпотужнішою армією Європи. БМП Borsuk має прийти на зміну БМП радянського виробництва. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на DW.

Польща закупає 1000 БМП

Велика модернізація армії Польщі

Очікується, що окрім БМП будуть закуплені чотири сотні допоміжних військових машин. Відповідна рамкова угода підписана міністром оборони Польщі Маріушем Блащаком з польською збройною компанією Huta Stalowa Wola.

"Це історична угода. Пострадянський БМП-1 йде в історію. Borsuk, який був розроблений польськими конструкторами та виготовлений у Huta Stalowa Wola, успішно замінить цю машину. Ми посилюємо польську армію, оснащуючи її обладнанням, виробленим у нашій країні. Щоразу, коли є такі можливості, ми їх використовуємо", – заявив Блащак.

Перші чотири БМП мають бути поставлені польській армії протягом 2023 року.

Окрім цього, на озброєння польскої армії надійшли системи ППО Patriot, американська реактивна система залпового вогню HIMARS, 32 винищувачі F-35, гелікоптери Black Hawk, 250 американських танків Abrams у найсучаснішій комплектації та 116 — більш застарілої версії, 24 безпілотники Bayraktar та інша техніка.

В цей же час, Україна готується до контрнаступу. На думку експертів, він може відбутися протягом 30-60 днів. А США відправили до Європи літак "судного дня" — літак E-6B Mercury. Він має статус "повітряного командного пункту" Стратегічного командування ЗС США. Саме тому його ще називають літаком "судного дня". Він прибув до Ісландії, виконуючи операції в зоні відповідальності Європейського командування ЗС США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини