Головна Новини Політика зовнішня політика Польща продовжує конфліктувати з європейськими партнерами через українське питання: що цього разу
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща продовжує конфліктувати з європейськими партнерами через українське питання: що цього разу

Польські дипломати висловили критику щодо недопущення України до натівського саміту

11 червня 2021, 17:52
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Польщі Збіґнєв Рау публічно висловився про рішення партнерів по Північноатлантичному альянсу не запрошувати президента України Володимира Зеленського на саміт НАТО в Брюсселі 14 червня. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Польща продовжує конфліктувати з європейськими партнерами через українське питання: що цього разу

Збіґнєв Рау - фото з відкритих джерел

Польський дипломат вважає такий перебіг подій помилкою та закликає своїх міжнародних колег вчасно приймати правильні рішення, а не "рятувати своє лице" в останній момент.

"Як господар саміту НАТО у Варшаві у 2016 році ми прагнули до того, щоб Україна — жертва російської агресії — була спеціальним гостем. Цього разу президент України запрошення не отримав. Декілька днів тому, намагаючись врятувати ситуацію, президент Байден запросив президента Зеленського до Вашингтону. Однак це станеться після зустрічі з Путіним. Водночас порядок денний має бути зворотним і бути елементом продуманої політики, а не "порятунком обличчя", — заявив Рау.

Польський міністр зазначив, що через завершення будівництва "Північного потоку 2" зростатиме військова загроза для України, Польщі та інших країн НАТО з Центральної Європи.

"Формула американсько-російсько-німецького діалогу не може замінити переговори між Америкою та союзниками з НАТО на східному фланзі, які по-особливому відчують на собі наслідки цих рішень. Адже цей газопровід радикально зміцнить спільні інтереси Німеччини та Росії і становитиме пряму загрозу миру в Європі", — прокоментував Збіґнєв Рау.

Нагадаємо, що Польща також розкритикувала рішення США зняти санкції з "Північного потоку-2". На їхню думку, після відмови США від санкцій щодо оператора "Північного потоку-2" Росія отримала "потужний інструмент для подальшої протидії трансатлантичним інтересам". Таким чином РФ може використовувати свій новий проєкт як зброю проти України та Білорусі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини