Головна Новини Політика зовнішня політика Польща оголосила про намір застосувати "ядерний аргумент"
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща оголосила про намір застосувати "ядерний аргумент"

Польща відповіла на слова та дії Росії з розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі

30 червня 2023, 18:26
Поділіться публікацією:

Голова польского уряду Матеуш Моравецький повідомив, що його держава хотіла б доєднатися до програми ядерного обміну серед країн НАТО з огляду на дії Росії з розміщення тактичної ядерної зброї на території Білорусі. Зокрема, розмістити в Польщі американську тактичну ядерну зброю. Про це повідомляють "Коментарі".

Польща оголосила про намір застосувати "ядерний аргумент"

Матеуш Моравецький

"Остаточне рішення буде залежати від наших американських, натовських партнерів, — сказав Моравецький. -  Ми заявляємо про нашу волю діяти швидко в цьому питанні". Він підкреслив, що "ми не хочемо сидіти склавши руки, поки Путін нагнітає різного роду загрози".

Ядерний обмін – це програма ядерного стримування НАТО. Вона дозволяє надавати ядерні боєголовки країнам-членам Альянсу, які не мають власної ядерної зброї. З листопада 2009 року в рамках програми ядерна зброя США розміщена в Бельгії, Німеччині, Італії, Нідерландах і Туреччині.

Нагадаємо, що раніше Путін та Лукашенко повідомили про розміщення в Білорусі російської тактичної ядерної брої та носіїв, які здатні її доставляти. Мова йшла про навчання білоруських пілотів, які будут здатні доставити ТЯЗ, а також переміщення ракетних комплексів "Іскандер". При цьому Путін посилався на досвід США, які розміщають свою тактичну ядерну зброю у Європі.

Днями Лукашенко заявив про переміщення ядерної зброї до республіки, зазначивши, що її розміщення для нього виявилося непростою справою.

За словами Путіна, контроль над "ядеркою", розміщенною в Білорусі, будуть зберігати російські військові.

Про своє рішення з переміщення тактичної ядерної зброї до Білорусі Росія оголосила на тлі заяв Великобританії про передачу Україні снарядів зі збідненним ураном.

Тим часом, в ЄС виступили проти плану Єврокомісії виділити Україні 50 млрд євро.

Кирило Буданов прокоментував свій прогноз щодо завершення війни до кінця року.

А Італія сплатила за політ офіцерів ВПС у космос.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини