Головна Новини Політика зовнішня політика Політика санкцій після ескалації нікого не цікавить, - Зеленський про можливий наступ Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Політика санкцій після ескалації нікого не цікавить, - Зеленський про можливий наступ Росії

Зеленський наголосив, що Україна готова до будь-якого формату переговорів з Росією, але після наступу санкції буде вводити пізно

16 грудня 2021, 10:45
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент України Володимир Зеленський зустрілися на саміті ЄС у Брюсселі, щоб знайти шляхи для відновлення переговорів у "нормандському форматі", який також включає Росію. Про це повідомляє Reuters.

Політика санкцій після ескалації нікого не цікавить, - Зеленський про можливий наступ Росії

Зеленський висловив свою позицію щодо санкцій проти Росії, фото з відкритих джерел

За інформацією офісу президента Макрона, лідери країн ще раз наголосили на тому, що вони прагнути розв'язати конфлікт та сприятимуть збереженню суверенітету й територіальної цілісності України.

За словами Зеленського, що Україна готова до будь-якого формату переговорів з Росією. Однак з боку Заходу мають запровадити санкції проти Москви до нападу на чужі території, а не після військового наступу. Оскільки деякі держави та лідери пропонували ввести жорсткі санкції після будь-якої ескалації з боку Росії.

"Ми змогли пояснити нашим європейським колегам, що політика санкцій після ескалації більше нікого не цікавить – наша держава зацікавлена ​​у потужній санкційній політиці до можливої ​​ескалації, а потім можливої ​​ескалації не буде", — додав президент.

Президент України сподівається отримати підтримку Франції у протидії "гібридній агресії" Росії в Європі, оскільки Париж буде головувати в ЄС з січня 2022 року.

"Обговорив з Макроном питання співпраці Франції та України. Сподіваюся, що під час головування в ЄС Франція приділятиме окрему увагу безпеці та протидії гібридній агресії у Європі", — написав президент у Twitter.

Крім того, Зеленський також запросив Шольца в Україну й висловив сподівання поглиблення співпраці з Берліном в сфері енергетики, безпеки та оборони. Мова йде про критику газопроводу "Північний потік-2" та постачання зброї в Україну.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерти пояснили, чого насправді хоче Росія від України, і це не територія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини