Головна Новини Політика зовнішня політика Поки не начнется реформування всієї системи Укроборонпрома, ми навряд чи зможемо знайти кінці - експерт про дані SIPRI
commentss НОВИНИ Всі новини

Поки не начнется реформування всієї системи Укроборонпрома, ми навряд чи зможемо знайти кінці - експерт про дані SIPRI

Укрборонпром заявляє, що з 2014 року не уклав жодного контракту на поставку озброєння або військової техніки в Російську Федерацію

22 березня 2021, 22:57
Поділіться публікацією:

Тема можливого експорту української зброї в РФ голосно обговорюється після публікації звіту Стокгольмського інституту досліджень проблем миру (SIPRI), де зазначено, що Росія нібито увійшла в трійку найбільших імпортерів українського озброєння в період 2016-2020 років.

Поки не начнется реформування всієї системи Укроборонпрома, ми навряд чи зможемо знайти кінці - експерт про дані SIPRI

Укроборонпром (фото з відкритих джерел)


Чи є ймовірність, що торгівля все ж ведеться? Ситуацію для порталу "Коментарі" проаналізувала експерт в питаннях національної безпеки і оборони Катерина Коваль.

"Офіційно Україна припинила експорт продукції військового призначення в РФ з 2014 року, після початку російської агресії. Але вірити на слово керівництву нашої країни, представникам Укроборонпрому, які запевняють, що ніхто з Росією не торгує, навряд чи варто. Зазначу, що до недавнього часу в зоні проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі використовувалися кошти спецзв'язку ... російського виробництва. Та й серед комплектуючих російських літаків (нібито пасажирських і транспортно-рятувальних) є українські складові ", — зазначає Катерина Коваль.


Вона не виключає непрямий продаж української продукції військового призначення в Росію — через підставні фірми і т.д.


"Для більшості людей, які мають певні повноваження в нашій країні, питання грошей — на першому місці. Ми бачили це за президентства Порошенко. Розповідаючи про важливість воїнів АТО, забезпечення їх соціальними гарантіями, сам, по суті, заробляв, в тому числі на війні. Загалом — шукай, кому вигідно. А вигідно тим, хто нагорі, хто знає всі схеми, хто їх покриває, забезпечує питання безпеки, наявність цілого ланцюжка підставних компаній. Куратори в оборонній і безпековій сфері при Зеленський, думаю, залишилися ті ж, що і були при Порошенко. І поки не почнеться реальне, а не фейковий реформування всієї системи, ми навряд чи зможемо знайти кінці ", — вважає Катерина Коваль.

Раніше своєю думкою про ймовірні поставки українського озброєння в РФ поділився з порталом "Коментарі" генерал-лейтенант, колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини