Головна Новини Політика зовнішня політика По території Росії вдарили балістичною ракетою: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

По території Росії вдарили балістичною ракетою: що сталося

У Росії провели навчання сил "ядерного стримування", за якими спостерігав Путін

25 жовтня 2023, 19:11 comments15635
Поділіться публікацією:

В рамках навчань сил "ядерного стримування" в Росії з випробувального космодрому "Плесецьк" в Архангельській області по полігону "Кура" на Камчатці виконано запуск міжконтинентальної балістичної ракети "Ярс". Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на росЗМІ.

По території Росії вдарили балістичною ракетою: що сталося

Запуск ракети "Сармат" з космодрому "Плесецьк" в 2022 році

За даними Кремля, у "тренуванні" брали участь три складові ядерних сил Росії — наземна, морська та авіаційна. Зокрема, за повідомленнями росЗМІ, з акваторії Баренцева моря з атомного підводного човна "Тула" запущено балістичну ракету "Сінєва". А літаки далекої авіації Ту-95МС виконали пуски крилатих ракет повітряного базування.

У Кремлі заявляють, що таким чином армія РФ перевіряла готовність військових до виконання поставлених завдань. Під час навчань Путін вийшов на зв'язок із ситуаційного центру Кремля. Крім того, зв'язок із військами тримали міністр оборони РФ Сергій Шойгу та начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов.

— Завдання, сплановані під час тренування, виконані у повному обсязі, — рапортують у Кремлі.

Нагадаємо, що з моменту широкомасштабного вторгнення в Україну Путін та його оточення пішли шляхом ядерної ескалації. Господар Кремля погрожував країнам Заходу застосуванням ядерної зброї, якщо вони наважаться втрутитися у війну в Україні. Потім неодноразово такі погрози озвучував заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв. Потім Росія за погодженням з Лукашенком перемістила тактичну ядерну зброю на територію своєї союзниці Білорусі. А Лукашенко пригрозив Польщі та іншим країнам НАТО завданням їм "неприйнятної шкоди" у разі нападу на Білорусь.

У свою чергу тодішній прем'єр-міністр Британії Джонсон пригрозив Росії у 2022 році відповіддю на її гіпотетичний ядерний удар по Україні або країнах НАТО. Вже цього року країни НАТО провели військові навчання на Балтиці з відпрацюванням застосування "ядерної компоненти". А двопартійна комісія Конгресу у своєму звіті закликала США бути готовою до одночасної війни з Росією та Китаєм. Для цього їй необхідно, на думку конгресменів, модернізувати як звичайні, так і ядерні збройні сили.

Тим часом, Путін доручив збільшити штатний склад російської армії.

В Україні з'явився "Сибірський батальйон".

А Нетаньяху готовий відстрочити наземну операцію в Секторі Газа: ЗМІ дізналися про причину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини