Головна Новини Політика зовнішня політика "Північний потік-2": Рада ухвалила звернення України до Конгресу США
commentss НОВИНИ Всі новини

"Північний потік-2": Рада ухвалила звернення України до Конгресу США

Україна офіційно звернеться до представників американської влади через зняття санкцій з оператора російського газопроводу

21 травня 2021, 12:51
Поділіться публікацією:

Народні депутати ухвалили постанову про звернення Верховної Ради до Палати представників та Сенату Конгресу Сполучених Штатів Америки. Україна закликає американських політиків активізувати зусилля щодо санкцій проти газопроводу "Північний потік-2". Відповідне рішення підтримали 292 нардепи, передає кореспондент "Коментарів".

"Північний потік-2": Рада ухвалила звернення України до Конгресу США

"Північний потік-2". Фото з відкритих джерел

Українські політики закликають американських колег використати весь наявний інструментарій, щоб зупинити будівництво російського газопроводу "Північний потік-2". Зокрема, шляхом застосування санкцій проти всіх учасників цього геополітичного проєкту Кремля. Звернення до Конгресу США ініціював голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Народний депутат від партії "Батьківщина" Григорій Немиря закликав парламентарів зібратися у комітетах та ретельно проаналізувати ситуацію зі скасуванням санкції проти "Північного-потоку-2". Він також висловив подяку американським конгресменам за підтримку України у боротьбі з російською агресією.

"Жодної економічної доцільності в цьому газогоні не існує. Я наведу цифри. вартість транзиту газу через Україну складає десь 1,5 млрд дол. на рік. Натомість Російська Федерація, щоб доправити газ до Балтики сплатила за інфраструктуру понад 100 млрд дол. — це тільки наземна частина, не кажучи про підводну частину. Тобто це ніколи не окупиться", — заявив депутат від партії "Слуга народу" Олег Дунда.

Єдина мета Кремля для будівництва "Північного потоку-2" — намагання знизити увагу Європи до України, наголосив політик. Після запуску "Північного потоку-2" ризики для національної безпеки США зростуть в рази, зазначив нардеп.

Нагадаємо, в США розгорається скандал після скасування санкцій щодо оператора проєкту будівництва газопроводу "Північний потік-2". Американського президента Джо Байдена звинувачують у зраді національних інтересів та геополітичному програші президенту РФ Володимиру Путіну. Американський сенатор Кевін Крамер ініціював законопроєкт щодо скасування рішень адміністрації Білого дому про зняття санкцій з оператора газопроводу "Північний потік-2".

Раніше президент України Володимир Зеленський висловив стурбованість щодо ситуації з будівництвом російського газопроводу. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини