Головна Новини Політика зовнішня політика Північна Корея видала американського перебіжчика
commentss НОВИНИ Всі новини

Північна Корея видала американського перебіжчика

Раніше він сам перебіг до Північної Кореї, рятуючись, згідно із заявами влади КНДР, від расової дискримінації

27 вересня 2023, 18:56
Поділіться публікацією:

Влада КНДР вислала з країни військовослужбовця США, рядового Тревіса К. Раніше влада Північної Кореї заявляла, що він утік від расової дискримінації в армії США. Американська влада стверджувала, що його в Північній Кореї утримують силою. Про це повідомляють "Коментарі".

Північна Корея видала американського перебіжчика

Американський перебіжчик

Як передають державні ЗМІ КНДР, американський солдат зізнався, що незаконно проникнув на північнокорейську територію. Після завершення офіційного розслідування влада КНДР передала Тревіса К. представникам Сполучених Штатів, що знаходяться на території Китаю, пише агентство AP з посиланням на неназваних представників американської влади.

Американські представники подякували Швеції та КНР за допомогу в його звільненні, передає dpa.

Американець втік до КНДР із Південної Кореї під час відвідин демілітаризованої зони. Північнокорейська влада вперше прокоментувала цей інцидент через місяць. За версією Пхеньяна, американець пояснив свій вчинок "нелюдським поводженням та расовою дискримінацією в армії США". Нібито він хотів шукати притулок у Північній Кореї чи третій країні.

Нагадаємо, що дві Кореї поділяє демілітаризована зона на дві приблизно рівні частини — північну (КНДР) та південну (Республіка Корея), перетинаючи 38 паралель під невеликим кутом. Демілітаризована зона шириною 4 км розтягнулася через півострів на 241 км. Її вісь — "військова демаркаційна лінія", офіційно зафіксована Угодою про перемир'я 27 липня 1953 року в селі Пханмундж, де досі проходять переговори між представниками Республіки Корея та КНДР.

Тим часом, у Путіна відреагували на затримання "екс-міністра" Карабаха.

Зеленський прокоментував повернення "Вагнера" в Україну.

А Естонія має намір змінити назву для російського міста.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини