Головна Новини Політика зовнішня політика Південна Корея заборонила експорт обладнання та автомобілів до РФ та РБ
commentss НОВИНИ Всі новини

Південна Корея заборонила експорт обладнання та автомобілів до РФ та РБ

Корея заборонила експорт обладнання та автомобілів до Росії та Білорусі, оскільки побоюється його використання у військових цілях

25 квітня 2023, 09:45
Поділіться публікацією:

На тлі війни, що триває в Україні, влада Південної Кореї збільшила список товарів, заборонених до експорту в РФ і Білорусь. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на DW.

Південна Корея заборонила експорт обладнання та автомобілів до РФ та РБ

Сеул

Влада в Сеулі оголосила про масштабне розширення цього переліку — з 57 до 798 позицій, повідомило інформагентство "Ренхап". Серед понад 740 категорій товарів, доданих до оновленого списку – напівпровідники, хімікати, сталь, автомобілі, технологічне обладнання та квантові комп'ютери, зазначається далі. При цьому не уточнюється, чи обмеження поширюватимуться на деталі для автомобілів, обладнання та комп'ютерів.

Це рішення пов'язане з високою ймовірністю використання цієї продукції країнами-імпортерами для виробництва зброї та у військових цілях, зазначило міністерство торгівлі, промисловості та енергетики Південної Кореї. Водночас у Сеулі пообіцяли, що у "виняткових випадках" розглядатиметься можливість постачання заборонених товарів до обох країн. Нові експортні заборони набудуть чинності 28 квітня.

Південна Корея запровадила санкції щодо РФ після початку повномасштабного вторгнення в Україну. Дані обмеження поширюються на банківський сектор та експорт деяких категорій продукції, зокрема мікропроцесорів, обладнання для виробництва, випробування та перевірки напівпровідників, а також програмного забезпечення, необхідного для виробництва транзисторів та електронного обладнання.

Тим часом, у Польщі заявили, що війна в Україні може закінчитися компромісом.

У Криму окупанти провели рейди.

А в США заявили, що просування окупантів у Бахмуті зупинилося.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини