Головна Новини Політика зовнішня політика Південна Корея та Японія вимагають від КНДР відмовитись від заявлених планів
commentss НОВИНИ Всі новини

Південна Корея та Японія вимагають від КНДР відмовитись від заявлених планів

Від Північної Кореї вимагають відмовитись від запуску супутника

29 травня 2023, 15:54
Поділіться публікацією:

Уряди Японії та Південної Кореї вимагають від керівництва Північної Кореї скасувати наміри щодо запуску розвідувального супутника. При цьому вони посилаються на заборону ООН на ракетні випробування. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на агентство Reuters.

Південна Корея та Японія вимагають від КНДР відмовитись від заявлених планів

Кім Чен Ин - лідер КНДР

Так, голова уряду Японії Фуміо Кісіда заявив, що будь-який запуск ракети КНДР буде вагомим порушенням рішень Ради Безпеки ООН, яка засуджує ядерну та ракетну активність КНДР.

"Навіть якщо це назвуть супутником, його запуск за допомогою балістичної ракети буде порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН та серйозною проблемою, яка загрожує безпеці людей", — каже Кісіда.

"Наш уряд рішуче застерігає від здійснення оголошених провокацій, що загрожують миру в регіоні, закликає негайно відмовитися від плану незаконного пуску", — заявили у міністерстві закордонних справ Південної Кореї.

Сеул "рішуче відреагує на провокації" на основі тісної співпраці зі США та Японією та взаємодії з міжнародною спільнотою, додали у відомстві.

У береговій охороні Японії повідомили агентству AFP, що влада Північної Кореї повідомила їх про те, що з 31 травня по 11 червня буде запущена ракета, яка, напевне, впаде в Жовте море.

Японія трактує запуск супутника випробуванням зброї. Через це Токіо привів у бойову готовність свою систему протиракетної оборони і оголосив, що зіб'є будь-який снаряд, який загрожує її території. Крім того, прем'єр-міністр Кісіда доручив офіційним особам тісно координувати свої дії зі США та Південною Кореєю, зазначає AFP.

Натомість, влада КНДР 19 квітня оголосила про завершення напрацювання свого першого супутника спостереження Землі з військовими цілями та підготовки до випробувань. Пхеньян заявив, що його мета — послідовний запуск кількох таких супутників на різні орбіти в майбутньому, щоб ефективніше протистояти "загрозам" з боку США та Південної Кореї.

Тим часом, у Грузії знайшли пояснення зближення з Росією.

Угорщина блокує гроші для України, але видає гранти для іншої країни.

А слідом за Залужним ще один командувач натякнув на швидкий контрнаступ ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини