Головна Новини Політика зовнішня політика Після скандальної заяви про Україну у відставку пішов міністр оборони Румунії
commentss НОВИНИ Всі новини

Після скандальної заяви про Україну у відставку пішов міністр оборони Румунії

Заяви міністра викликали критику з боку президента Румунії Клауса Йоганніса

24 жовтня 2022, 17:29
Поділіться публікацією:

У відставку подав міністр оборони Румунії Васіле Динку. Нещодавно він зробив скандальну заяву, де натякнув, що ймовірно Україні, доведеться поступитися територією РФ під час переговорів. Саме це й стало приводом для його відставки, повідомляє Romania TV.

Після скандальної заяви про Україну у відставку пішов міністр оборони Румунії

Василе Динку (фото з відкритих джерел) наступник Путіна

У повідомленні йдеться, що заяви очільника оборонного відомства викликали шквал критики, в тому числі глави держави Клауса Йоганніса, який зазначив, що тільки офіційний Київ може вирішувати, з ким вести переговори. Тож, 24 жовтня, Василе Динку, пояснюючи своє рішення піти у відставку, заявив, про "неможливість" працювати з президентом країни.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Румунії заявили про необхідність переговорів з Росією. В Румунії заговорили про переговори з РФ. В країні вважають, що нібито Захід має вести ці перемовини, навіть, якщо в результаті, це буде заморожений конфлікт. Адже РФ має ресурси для продовження війни. Таку скандальну заяву зробив Міністр оборони Румунії Василе Динку. На думку Васіле Динку, треба домовитися про гарантії безпеки для України, бо українська влада не погодиться на "несправедливу втрату територій". Єдиним шансом на мир можуть бути переговори з Росією. Звичайно, це складні переговори,-сказав він. Очільник оборонного відомства Румунії вважає, що "країни світу, НАТО, США" повинні домовитися з Росією про гарантії безпеки для України". Адже у Росії є ресурси для того, щоб продовжувати війну, а "політичний клас в Україні, на цей час, не може дозволити собі допустити несправедливу втрату території".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини