Головна Новини Політика зовнішня політика Підтримка США похитнулася: Кулеба зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Підтримка США похитнулася: Кулеба зробив заяву

У Києві не вважають, що підтримка США похитнулася

2 жовтня 2023, 15:27
Поділіться публікацією:

Навіть при тому, що Київ не дочекався позитивного рішення США про допомогу Україні на тлі можливого шатдауну, підтримка американського народу не похитнулася. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку під час спілкування з представниками мас-медіа висловив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Підтримка США похитнулася: Кулеба зробив заяву

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

"Питання у тому, чи є те, що сталося в Конгресі США минулими вихідними, випадком чи системою. Я думаю, це був випадок. У нас дуже глибока дискусія з обома частинами Конгресу, республіканцями та демократами", – зазначив міністр.

Дмитро Кулеба уточнив, що на тлі потенційного шатдауну у Сполучених Штатах "рішення було прийнято у тому вигляді, в якому воно було".

За словами українського дипломата, зараз Київ веде переговори з усіма представниками Конгресу, добиваючись, щоб подібні рішення більше не повторилися. Враховуючи, що діалог йде дуже продуктивно, Україна не вважає, що підтримка головного союзника, яким є США, похитнулася, наголосив глава МЗС України.

Міністр зазначив, що зараз на карту поставлено не лише незалежність України, але також стабільність та передбачуваність у всьому світі.

Зазначимо, що Палата представників США підтримала проект тимчасового бюджету країни (на 45 днів), який дозволить різним держорганам спокійно функціонувати цей час. Допомога для України виключили із цього документа, як і вимагали республіканці. Президент США Джо Байден, який вимушено підписав такий варіант тимчасового бюджету, заявив, що не можна допустити, щоб американська підтримка України була перервана. Чому все в результаті дійшло такої ситуації? Як події можуть розвиватись далі? Як слід діяти Україні? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому посилюються розбіжності України з європейськими сусідами – справжні причини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

2 жовтня 2023, 15:14

В першу чергу люди. Гниле юдейське, яке не хоче реформуватись, змінюватись, заробляє на крові і прагне втягнути світ у катастрофу - втрачає підтримку. Нацисти навіть своїх ділять на важливих - до 40 років і витратних - більше 40. Захищати країну, обов'язок всіх, жінок також. Коли почнете мобілізувати жінок, беріть які вже втратили функцію народжувати - вони ж для генофонду втрачені. Що для світу фашизм, для божого народу - винахідливість. Гниле не вміє жити гармонійно, воно використовує і викидає.


Новини