Головна Новини Політика зовнішня політика Підсумки нормандської зустрічі: воювати не хоче жодна зі сторін – думають, як зберегти обличчя
commentss НОВИНИ Всі новини

Підсумки нормандської зустрічі: воювати не хоче жодна зі сторін – думають, як зберегти обличчя

Кожна зі сторін на переговорах мала своє завдання, досягти якого не вдалося

27 січня 2022, 09:15
Поділіться публікацією:

Як передає видання "Коментарі", головним результатом зустрічі політичних радників лідерів Нормандського формату офіційний Київ називає підтримку всіма учасниками переговорів режиму припинення вогню на Донбасі. По суті загальні фрази та підсумкове комюніке, яке нікого ні до чого не зобов'язує. Своїм враженням про підсумки переговорів, що відновилися, в рамках Нормандського формату поділилася експерти.

Підсумки нормандської зустрічі: воювати не хоче жодна зі сторін – думають, як зберегти обличчя

Нормандська зустріч. Фото: elysee.fr

Сторони домовилися домовлятися

Політичний експерт, історик Віктор Таран зазначає у себе у Facebook, якщо коротко охарактеризувати підсумки "нормандської зустрічі", то радники домовилися домовлятися. Продовження "мильних" переговорів – за два тижні у Берліні.

"Що маємо? Козак (тобто Путін) сподівається, що Росія психологічно дотисне Україну і ми виконаємо всі їхні забаганки: прямі переговори із сепаратистами, імплементація "Мінська", вибори до ОРДЛО. Їм дуже не хочеться воювати, але треба зберегти публічну особу", – зазначив експерт.

Він наголошує, що в України свої завдання. Єрмак сподівається втомити росіян беззмістовними переговорами. Нам теж не хочеться воювати, але треба зберегти публічну особу, а ще дуже страшно перед "вулицею" та національно-демократичною опозицією, яка виведе десятки тисяч протестувальників, із непередбачуваними наслідками для влади.

"Є ще американці та європейці, які сподіваються дотиснути Україну та Росію. Їм теж не хочеться воювати, але треба зберегти громадську особу. Тому протягом двох тижнів усі вироблятимуть формулу, яка дозволить одночасно не воювати та зберегти всі особи", – зазначив експерт.

Просування у переговорах так і не відбулося

Політичний експерт Валерій Клочок звертає увагу на те, що зустріч радників лідерів учасників "нормандської четвірки" тривала 8 годин.

"Узагальнений висновок за підсумками двох брифінгів – Єрмака та Козака: домовилися припинити вогонь на Донбасі згідно з домовленостями, досягнутими у липні 2020 року. Європейські колеги, за словами Козака, попросили два тижні паузи, щоб обговорити позицію щодо необхідності прямого діалогу офіційного Києва та представників квазіреспублік ОРДЛО. Домовилися читати Мінські угоди однаково всіма сторонами. За два тижні наступна зустріч у Берліні. Ну, власне, і все", – наголосив експерт.

Він додає, ще за підсумками зустрічі було підписано документ, який особливого значення не має.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін повернеться до Нормандського формату лише за однієї умови.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини