Головна Новини Політика зовнішня політика Перші підсумки і заяви після зустрічі Шмигаля з Трюдо (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Перші підсумки і заяви після зустрічі Шмигаля з Трюдо (ВІДЕО)

Цей візит став першою поїздкою Шмигаля до Канади

12 квітня 2023, 23:43
Поділіться публікацією:

Напередодні прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відвідав із робочим візитом Канаду. Це країна, яка завжди історично підтримувала Україну. Там українська делегація провела кілька днів, пишуть "Коментарі" з посиланням на FREEДОМ.

Перші підсумки і заяви після зустрічі Шмигаля з Трюдо (ВІДЕО)

Візит прем’єр-міністра України до Канади: Що вже відомо з переговорів

Так, літак з українською делегацією приземлився в Канадському аеропорту ще вранці 11 квітня. Цей візит став першою поїздкою Шмигаля до Канади. І плани — величезні.

“Цього тижня ми працюємо тут і в Сполучених Штатах. Проведемо зустріч із прем’єром Канади Джастіном Трюдо та віцепрем’єркою Христею Фріланд. Попереду також зустрічі з урядовцями США та участь у Spring Meetings. Готуємо нові домовленості та угоди щодо посилення макрофінансової та економічної стійкості нашої держави. Працюємо заради перемоги”, — написав глава українського уряду в Telegram.

Перед початком офіційної частини візиту українська делегація зустрілася з конгресом українців Канади — організацією, яка об’єднує діаспору. Участь у зустрічі також узяла заступниця прем’єр-міністра Канади та українка за походженням Христя Фріланд.

“Подякував за відстоювання інтересів України. Наша мета незмінна — перемога над агресором і відновлення сильної, демократичної України у складі ЄС і НАТО. Наша країна потребує солідарності кожного українця у світі. Знаю, що ми завжди можемо на це розраховувати. Зараз усі українці максимально об’єднані. Кожен працює на своєму фронті. Нам потрібно говорити єдиним сильним голосом і закликати світ до солідарності з Україною”, — заявив Шмигаль.

Основні ж напрямки взаємодії України і Канади були озвучені на особистій зустрічі прем’єр-міністрів Трюдо і Шмигаля. Це насамперед економічний блок, співпрацю в якому обидві країни мають намір поглиблювати і масштабувати. Для реалізації планів сторони підписали договір про намір розширити зону вільної торгівлі між державами. У ньому з’явилося 9 нових розділів, включно з розширенням співпраці на ринку послуг і телекомунікацій.

Не менш важливий блок — санкційний. Канада, не будучи країною Євросоюзу, підтримує всі економічні заходи впливу Європи проти російського агресора. І поспішає запроваджувати нові, разом із цим додає до списків і заарештовує майно воєнних злочинців і спонсорів російського режиму.

“Ми запровадили санкції проти 14 громадян Росії та 34 юридичних осіб, включно з пов’язаними з групою “Вагнера”. Також ми продовжуємо тиснути на російських союзників — на Білорусь і ввели санкції проти дев’яти компаній, пов’язаних із білоруським приватним сектором”, — повідомив Трю
до.

Крім того, Канада продовжить підтримувати Україну і у військовому секторі. Країна — один із п’яти головних постачальників військової допомоги за останній рік. І один із членів так званої танкової коаліції.

“Ми сподіваємося на збільшення постачання важкого озброєння — танків, бронемашин, а також боєприпасів. Ми проговорили це питання на зустрічі з прем’єр-міністром і членами уряду Канади”, — сказав Шмигаль.

Після кількох днів у Канаді українська делегація проведе кілька зустрічей і в США. Анонсується, що Денис Шмигаль обговорюватиме там питання післявоєнної відбудови України.

 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Канада готується передати Україні зброю на 150 мільйонів доларів.

Читайте також на шпальтах "Коментарів" — безпрецедентний крок: Канада випустила держоблігації на підтримку України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини