Головна Новини Політика зовнішня політика Перша леді України звернулася до влади Великобританії
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша леді України звернулася до влади Великобританії

Олена Зеленська наголосила на потребах України в озброєнні

5 травня 2022, 15:39
Поділіться публікацією:

Олена Зеленська звернулася до іноземних партнерів із словами вдячності та закликом про надання важкого озброєння Україні. За її словами, за всі смерті наших громадян та злочини проти українців треба притягнути Путіна та винних у них до відповідальності, пише GMB.

Перша леді України звернулася до влади Великобританії

Олена Зеленська, фото Facebook

Визнання злочинів та геноциду — це рішуча воля міжнародної спільноти, світових лідерів та відповідних міжнародних інституцій та перший дуже важливий крок. Далі потрібен реальний міжнародний інтерес до цього.

"Публікація російських злочинів у світових ЗМІ, засудження прихильників війни – все це частина процесу, який має відбутися. Тільки повне засудження, як показує історія, може повернути до здорового глузду країну, яка вирішила, що має право вбивати інші країни та народи. Бо, як бачимо, цього уроку історії не вистачило навіть на століття", — наголосила вона.

Зеленська подякувала за гуманітарну допомогу для українців, але наголосила, що українцям дуже потрібна зброя для захисту себе від обстрілів, від окупації, для запобігання злочинам, які росіяни вчиняють з нашими дітьми і дорослими. Для повернення біженців додому, відновлення економіки та зупинки ворога, що несе смерті і каліцтва громадянам, потрібні швидкі темпи забезпечення важким озброєнням. Перша леді подякувала Великобританії за соціальні програми для українських біженців — "Українська сімейна схема", "Дім для України". Ці програми розраховані на те, щоб українці могли через сайт зв'язатися з сім'єю, яка їх прийме, отримати спонсорську візу та роботу.

"Кожен українець знає, що Великобританія є нашим надійним союзником і близьким партнером. Британський народ і британський уряд одними з перших показали принципову і непохитну підтримку України, ставши прикладом для багатьох інших країн. Я знаю, що багато британців відкрили свої домівки для українських жінок і дітей, які рятуються від жахів війни. Однак процедура все ще залишається складною і досить тривалою", — зазначила Зеленська.

Дружина президента наголосила, що має надію на лібералізацію візового режиму для громадян України, що дозволило б українським митцям, студентам, лікарям, бізнесменам проживати та працювати в країні.

Як повідомляв портал "Коментарі", Україна та Великобританія спростили торгівлю між двома країнами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини