Головна Новини Політика зовнішня політика Перша леді України передала послання Зеленського Сі Цзіньпіну: Про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша леді України передала послання Зеленського Сі Цзіньпіну: Про що йдеться

Підтримка України, - одна з тез, що звучать на Всесвітньому економічному форумі, що відкрився в понеділок у Давосі

17 січня 2023, 23:29 comments1981
Поділіться публікацією:

Перша леді України Олена Зеленська, виступаючи у вівторок на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, заявила, що має місію передати делегації Китаю листа українського президента з пропозиціями щодо припинення війни та закінчення російської агресії проти України, пишуть "Коментарі".

Перша леді України передала послання Зеленського Сі Цзіньпіну: Про що йдеться

Олена Зеленська передала Китаю листа українського президента

Перша леді закликала учасників найбільшого світового форуму та їхні країни зробити все можливе для припинення повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Після Зеленської виступив віцепрем'єр держради КНР Лю Хе, з яким вона передала листа китайському лідеру Сі Цзіньпіну.

Дружина українського президента представила всі елементи формули миру від Зеленського та передала аналогічні листи голові Єврокомісії Урсулі фон дер Ляйєн та президенту Швейцарії Олену Берсе. Закликавши кожного активніше використовувати свій вплив. Вона підкреслила, що глобальні наслідки цієї війни будуть ще гіршими, якщо Україна зазнає поразки.

"Як світ розраховує досягти кліматичної нейтральності, якщо він не може зупинити згоряння цілих українських міст. Це те, що робить Росія своєю артилерією, ракетами, іранськими безпілотниками, — сказала вона. — Ви знаєте, що російська агресія ніколи не призначалася для того, щоб зупинятися біля кордонів України. Ця війна може просунутися вперед і спровокувати масштабніші кризи, якщо Україна програє".

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, виступаючи у вівторок на давоській формі, звернулася до українців і наголосила, що "Європа завжди буде на вашому боці".

"Я можу запевнити вас, що Європа завжди буде на вашому боці. Багато хто сумнівався, що ця підтримка буде настільки непохитною. Але сьогодні європейські країни все частіше постачають Україні потрібну зброю. Ми приймаємо близько чотирьох мільйонів українців у наших містах, будинках та школах", – наголосила голова Єврокомісії.

Президент України, як писали "Коментарі", вперше презентував свою "формулу миру" із 10 пунктів, у листопаді, під час онлайн-виступу перед головами країн "великої двадцятки" G-20. Ці 10 кроків передбачають повне виведення російських військ з території України, спеціальний трибунал з воєнних злочинів для Росії та міжнародні гарантії ядерної, продовольчої та енергетичної безпеки України. Зеленський та міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба протягом останніх двох місяців обговорювали дипломатичну стратегію України щодо розбудови відносин з країнами Азії та Африки, оскільки Київ прагне розширити коло своїх союзників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини