Головна Новини Політика зовнішня політика Перша група рятувальників ДСНС України прибула до Туреччини (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша група рятувальників ДСНС України прибула до Туреччини (ВІДЕО)

Україна одна з перших країн висловила готовність, попри війну на своїй території, надати допомогу Туреччині в ліквідації наслідків масштабного землетрусу

8 лютого 2023, 18:29
Поділіться публікацією:








Рятувальники з України прибули в Туреччину, для допомоги у ліквідації наслідків потужних землетрусів, які завдали колосальних збитків країні, пишуть "Коментарі", за інформацією пресслужби ДСНС.

Перша група рятувальників ДСНС України прибула до Туреччини (ВІДЕО)

Українські надзвичайники беруться до ліквідації наслідків потужного землетрусу у Туреччині

Вранці 6 лютого південний схід Туреччини сколихнули кілька потужних землетрусів, магнітуда основного складала 7,7 бали. В обідню пору поштовхи повторилися, спричинивши нові руйнування. Кількість загиблих внаслідок руйнівного землетрусу в Туреччині та Сирії нині становить майже 9 тисяч, десятки тисяч поранених і постраждалих. 

"Перша група Зведеного загону Державної служби України з надзвичайних ситуацій, до складу якого увійшли рятувальники Мобільного рятувального центру швидкого реагування, пожежні-рятувальники, медики, кінологічні розрахунки Міжрегіональний центр швидкого реагування ДСНС України вже прибули до аеропорту м. Газіантеп і готові вирушити до місця проведення пошуково-рятувальних робіт, щоб приєднатися до міжнародної команди пошуківців, — інформують в ДСНС України. - Паралельно, друга група рятувальників прямує наземним шляхом і долучиться до своїх колег одразу після приїзду, не гаючи часу. 

На ліквідацію наслідків потужного землетрусу від України загалом направили 87 надзвичайників, 18 одиниць техніки та 10 пошуково-рятувальних собак.

Групи забезпечені супутниковими терміналами Starlink, дронами, технікою та всім необхідним обладнанням для виконання завдань на місці пошуково-рятувальної операції в зоні стихійного лиха.


Як писали "Коментарі", українські консули виїхали в місто Газіантеп. Дипломати посольства зможуть в зоні стихійного лиха координувати на місці допомогу громадянам України, доставляти їм теплі речі та предмети першої необхідності.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що фатальний землетрус: Як країни допомагають постраждалим і що відомо про зниклих українців.Голова Національного центру землетрусів у Сирії Раед Ахмед назвав землетрус магнітудою в 7,8 "найбільшим землетрусом, зафіксованим в історії центру".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини