Головна Новини Політика зовнішня політика Перезавантаження не вийшло: експерт розповіла, чому візит Нуланд в РФ виявився провальним
commentss НОВИНИ Всі новини

Перезавантаження не вийшло: експерт розповіла, чому візит Нуланд в РФ виявився провальним

По більшості питань Нуланд не вдалося знайти порозуміння з російською стороною

13 жовтня 2021, 16:30
Поділіться публікацією:

Заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд вчора була з офіційним візитом в РФ. У Києві візит Вікторії Нуланд в Росію оцінюють переважно з точки зору її зустрічі із заступником глави адміністрації президента Росії Дмитром Козаком і теми України. Хоча тут якраз в принципі нічого не могло змінитися в позиції. Як інформує видання "Коментарі", про це на своїй сторінці в Facebook пише відомий український політолог Олеся Яхно.

Перезавантаження не вийшло: експерт розповіла, чому візит Нуланд в РФ виявився провальним

Вікторія Нуланд. Фото: з відкритих джерел

Політолог додає, важливо розуміти, що Вікторія Нуланд зустрічалася і з іншими російськими посадовими особами. Наприклад, із заступником міністра закордонних справ РФ Сергієм Рябковим, з яким не вдалося досягти домовленостей з обговорюваних питань. Зокрема, по темі зняття санкцій, що обмежують роботу дипломатичних місій. Власне, саму Вікторію Нуланд виключили зі списку санкцій буквально напередодні візиту, після того, як США видали візу російському дипломату Костянтину Воронцову для його участі в засіданні ООН на цьому тижні.

"Також Москва заперечує проти будь-якої американської присутності в країнах Центральної Азії (при цьому перекладаючи відповідальність за Афганістан на США), а також проти домовленостей, спрямованих на збільшення обміну розвідданими США з Узбекистаном і Таджикистаном", — резюмувала політолог.

Читайте також на порталі "Коментарі" думку Олексія Голобуцького — Кремлю виставили ультиматум, а у відповідь РФ не знайшлося чим тиснути на США. У МЗС РФ після переговорів з Нуланд невдоволено заявили про брак прогресу в суперечці про посольства.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини