Головна Новини Політика зовнішня політика Перестрілка на кордоні: російська сторона відмовилася від зустрічі з українськими прикордонниками
commentss НОВИНИ Всі новини

Перестрілка на кордоні: російська сторона відмовилася від зустрічі з українськими прикордонниками

Російська сторона не надала доказів порушення кордону, повідомили в ДПСУ

8 грудня 2020, 15:16
Поділіться публікацією:

Недавній інцидент на російсько-українському кордоні в ході якого нібито застрелили жителя Сумської області, отримав продовження. Росіяни відмовилися зустрічатися і вести спільне розслідування з українськими службами, для того щоб з'ясувати обставини можливого порушення кордону з боку України. Про це заявив речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко.

Перестрілка на кордоні: російська сторона відмовилася від зустрічі з українськими прикордонниками

"Ми ініціативно до них звернулися в той же день по завершенню зустрічі для того, щоб провести чергову прикордонно-представницьку зустріч, але вже на більш високому рівні, і залучити до неї заступників прикордонних представників, і все-таки ми планували отримати якусь об'єктивну інформацію від російської сторони. Однак, як ми бачимо, у відповідь російська сторона зазначила, що вона відмовляється від цієї зустрічі, заявила про одностороннє розслідування зі свого боку. Крім того, фактично, вони не відзначили, коли така зустріч взагалі може відбутися", — повідомив Демченко.

Представник ДПСУ також уточнив, що відразу після заяви ФСБ РФ щодо інциденту українські прикордонники провели перевірку порушень і прикордонно-представницьку зустріч. Втім, оскільки зустріч проводилася на рівні прикордонних представників, особливих результатів вона не принесла.

"Після першої прикордонно-представницької зустрічі вони на місцевості не змогли показати сліди або факт порушення державного кордону. Тому це можна розцінювати як маніпулювання інформацією або приховування інформації та незрозумілі провокаційні дії", — пояснив Демченко.

Спікер ДПСУ також відмовився підтверджувати або спростовувати інформацію, що в ході стрілянини на кордоні загинув громадянин України.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Державній прикордонній службі роз'яснили умови та терміни перебування в Україні для іноземців. Також розповіли, чи загрожує покарання за порушення цих умов.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини