Головна Новини Політика зовнішня політика Перемога в України вже є на стратегічному рівні: які основні її фактори
commentss НОВИНИ Всі новини

Перемога в України вже є на стратегічному рівні: які основні її фактори

Підтримка Заходу, антивоєнна коаліція, фінансування та передача озброєння Україні - це вже половина на шляху до військового успіху на полі бою

27 квітня 2022, 17:40 comments13823
Поділіться публікацією:

У війні дуже важлива не лише тактична перемога на полі бою, але перш за все стратегічна, адже війна — це складне явище, що вимагає значних коштів, ресурсів, нових союзів та підтримки економіки країни, що є її учасником зовні. Є навіть фраза, що битви виграє армія, а війну – економіка. Основні фактори нашої стратегічної переваги над противником описав на своїй сторінці у Фейсбук кандидат політичних наук, аналітик та публіцист Віктор Андрусів.

Перемога в України вже є на стратегічному рівні: які основні її фактори

Віктор Андрусiв, фото Фейсбук

"Стратегічний рівень війни — це найвищий рівень, на якому задіяні всі інструменти війни: політика, дипломатія, економіка, військові ресурси та військові операції тощо. Якщо країна здобуває перевагу в більшості цих сфер — вона перемагає у війні. Це не відбувається відразу, але це те, що неминуче станеться", — зазначив експерт.

До ключових факторів стратегічної перемоги України експерт відніс створення великої коаліції держав Заходу, яка надає реальну підтримку: кошти, зброя, гуманітарна допомога. Й головне, саме ця коаліція нарешті прийняла рішення про підтримку поразки Росії в Україні.

Також одним із факторів стратегічної перемоги України є те, що наша держава отримала і надалі отримує зброю.

"Так, за це прийшлось довго і тяжко боротися. Платити ціну людських життів. Але нарешті ми отримали максимальні поставки того, що просили. Однак, що ще важливіше — країни — союзники розгортають під нас виробництво зброї та працюють над модернізацією нашої армії — переведення її на зразки НАТО. Це грандіозний успіх. Оскільки він є доказом готовності союзників грати в довгу, до перемоги", — наголошує Віктор Андрусів.

Третім фактором є фінансова підтримка України з боку МВФ і країн-партнерів. Є домовленості щодо забезпечення нашого бюджету 5 млрд доларів допомоги щомісячно, без врахування коштів на відновлення і зброю.

Стратегічну перемогу не можливо уявити без послаблення економіки ворога — антиросійських санкцій.

"Ми на порозі найбільших санкцій проти РФ. Питання щодо ембарго на нафту та газ ще дискутуються, але політично рішення є прийнятим. Дискусія ведеться тільки щодо форматів і строків впровадження цього ембарго. Ключовим є те, що Захід неминуче скоротить споживання газу і нафти з РФ. На жаль, це станеться пізніше, ніж нам би хотілось", — пояснив експерт.

Крім того, він назвав зустріч 40 міністрів оборони у Рамштайні нашою "Тегеранською конференцією" та відзначив, що це п'ятий ключовий фактор перемоги України. Саме ця конференція в 1943 році ознаменувала узгодження дій по розгрому нацистської Німеччини і зміні контури повоєнного світу. В 2022 році ключовим питання на зустрічі стало розгром російської армії і контури мирного договору.

Шостим фактором стали наші внутрішні зміни, в тому числі бойовий дух своєї армії, яка натхненна та має бажання бити ворога. А от російська армія вкрай деморалізована після значних втрат у боях та того, що окупанти побачили, як їх командування "своїх не бросає".

"Стратегічна перемога дуже далека від реальної. Більше того, до настання реальної може минути ще багато часу і ще багато втрат. Суть стратегічної перемоги в тому, що вона показує неминучість нашої перемоги у цій війні", — наголосив аналітик.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини