Головна Новини Політика зовнішня політика «Переговори про членство України у ЄС можна почати цього року», - головне зі звернення Зеленського (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

«Переговори про членство України у ЄС можна почати цього року», - головне зі звернення Зеленського (ВІДЕО)

Навесні 2023 року Єврокомісія надасть оновлену інформацію щодо виконання попередніх умов, тобто перемовини про вступ України до ЄС можуть початися вже цього року

3 лютого 2023, 22:35
Поділіться публікацією:








У п’ятницю, 3 лютого, в Києві відбувся важливий саміт Україна - ЄС, в якому Україна вперше брала участь у статусі кандидата на вступ до Євросоюзу. У вечірньому зверненні Володимир Зеленський окреслив результати переговорів, пишуть "Коментарі".

«Переговори про членство України у ЄС можна почати цього року», - головне зі звернення Зеленського (ВІДЕО)

Вступ України до ЄС

"Сьогодні відбувся черговий саміт Україна – Європейський Союз. Відбувся в Києві, у нашій столиці. Ми маємо доволі конкретні домовленості з нашими партнерами про те, як Україна стане ще ближчою із Європейським Союзом", — сказав Президент у традиційному зверненні.

За його словами, є розуміння, що розпочати переговори про членство України у Євросоюзі можна у поточному році. Є розуміння партнерами також і того, що треба незмінно посилювати оборонну підтримку нашої держави й тиск на Росію, зокрема санкційний тиск.

"Ми говорили сьогодні про десятий санкційний пакет Євросоюзу, який зараз готується. Обговорили зміни в інституціях нашої держави, які ми здійснюємо. І які ще готуємося здійснити. Обговорили фінансову співпрацю. Звичайно, обговорили відновлення інфраструктури, насамперед соціальної та енергетичної", — уточнив Зеленський.

Владці готують більшу інтеграцію України до внутрішнього ринку Євросоюзу – це суттєвіші доходи українських компаній, більше виробництво та робочі місця в нашій країні, це - доходи державної й місцевої казни. ЄС офіційно підтримав українську формулу миру. Це зафіксовано у підсумковій заяві саміту. І країни домовилися про конкретну допомогу з боку Євросоюзу у реалізації української формули миру.

З боку офіційного Брюсселя на саміті була представлена широка делегація Євросоюзу: президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель та 15 єврокомісарів. В українську столицю приїхав і очільник Євроради Шарль Мішель.


Читайте також на порталі "Коментарі" — стало відомо коли Україна отримає від США високоточні ракети.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини