Головна Новини Політика зовнішня політика Переговори НАТО і РФ закінчилися повним провалом, – ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Переговори НАТО і РФ закінчилися повним провалом, – ЗМІ

Колективний Захід відмовився приймати умови Росії

13 січня 2022, 10:00
Поділіться публікацією:

Враховуючи, що головна вимога Росії по розширенню НАТО на Схід і не прийняття України в НАТО була відкинута на засіданні Ради НАТО – Росія, то зі всією очевидністю можна сказати, що зустріч стала провалом для Москви и провалом для двосторонніх відносин НАТО і Росії. Як інформує портал "Коментарі", про це йдеться у репортажі "Голосу Америки".

Переговори НАТО і РФ закінчилися повним провалом, – ЗМІ

Рада НАТО-Росія. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, незважаючи на непоступливість сторін генсек НАТО Єнс Столтенберґ все ж таки заявив, що вихід із глухого кута потрібно продовжувати шукати. Він запропонував Росії теми про які можна говорити і компроміси, які можна обговорювати. Це, зокрема, про зменшення напруженості, про покращення безпеки, про скорочення ракетних озброєнь, про зменшення кількості військових навчань на європейському континенті. 

Проте назагал зустріч Ради НАТО – Росія більш була схожа на обмін претензіями, а не на конструктивний діалог. На брифінгу за результатами засіданням Столтенберг заявив що Росії було доведено публічно, що вона має вивести свої війська з Грузії, Молдови та України, адже вони там перебувають без згоди урядів незалежних країн.

Що стосується ще одного питання – зменшення напруги на україно-російському кордоні, то малоймовірно, що Росія виконає прохання НАТО і відведе свої війська. Представники західних країн були здивовані тим, що в Росії продовжували настоювати на тому, що Україна і НАТО можуть бути загрозою для Росії і це при тому, що НАТО – це оборонний союз і немає намір ні на кого нападати.

Читайте також на порталі "Коментарі" – експерти розповіли, чому Захід нарешті відповів Путіну і чим загалом закінчилися переговори НАТО та РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини