Головна Новини Політика зовнішня політика Пентагон зробив заяву, яка викликала вибух обурення в Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Пентагон зробив заяву, яка викликала вибух обурення в Росії

Москва до останнього чинила опір передачі Україні цього типу озброєння, яке може допомогти ЗСУ у контрнаступі

7 липня 2023, 22:38 comments1698
Поділіться публікацією:

США передають Україні касетні боєприпаси, заявили в Білому домі. Про це повідомляють "Коментарі".

Пентагон зробив заяву, яка викликала вибух обурення в Росії

Пентагон – головний офіс військового відомства США

Як заявили в Білому домі, США визнають, що застосування касетних снарядів в Україні несе ризики для мирного населення, тому відкладали рішення щодо їх передачі. Також США отримали від Києва письмові гарантії, що Україна "з обережністю" застосовуватиме касетні боєприпаси, щоб уникнути ризиків для цивільних осіб. Для цього США зобов’язали Україну протоколювати випадки використання касетних боєприпасів.

До того ж у Вашингтоні зазначили, що ухвалили це рішення у консультаціях з Конгресом, воно було важким, але зустріло розуміння серед союзників за кордоном. Оскільки США націлені "не залишити Україну беззбройною" та нарощуватимуть виробництво артснарядів для потреб ЗСУ. Крім того, стурбованість наслідками використання касетних бомб для цивільного населення не переважає тривоги від агресії Росії.

Пентагон також оголосив про те, що до нового пакету військової допомоги Україні увійшли не лише касетні боєприпаси для артилерії, а й 32 БМП Bradley та стільки ж БТР Stryker. Новий пакет оцінюється у $800 млн.

Нагадаємо, що проти передачі касетних боєприпасів виступила ООН, закликавши Україну та Росію приєднатися до конвенції щодо заборони касетних боєприпасів.

А генсек НАТО Єнс Столтенберг висловив розуміння бажання України отримати зброю, за допомогою якої вона зможе захистити себе. Він додав, що російська армія вже давно використовує касетні боєприпаси проти українського народу і використовує їх не для того, щоб когось захистити, а для того, щоб убити і завоювати нові території.

Тим часом, Буданов зробив нову заяву щодо ситуації на Запорізькій АЕС.

Організатори визначились із місцем проведення Євробачення-2024.

А кардіологи розповіли, який фрукт найкорисніший для серця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини