Головна Новини Політика зовнішня політика Павло Клімкін пояснив, чому Україна не може стати "європейським Ізраїлем"
commentss НОВИНИ Всі новини

Павло Клімкін пояснив, чому Україна не може стати "європейським Ізраїлем"

Колишній голова МЗС України прокоментував пропозиції західних партнерів щодо перетворення України на "європейський Ізраїль"

31 травня 2023, 23:45
Поділіться публікацією:

Колишній голова МЗС України Павло Клімкін прокоментував пропозиції західних партнерів щодо перетворення України на "європейський Ізраїль", як альтернативу повноцінному прийняттю України до НАТО. Про це повідомляють "Коментарі".

Павло Клімкін пояснив, чому Україна не може стати "європейським Ізраїлем"

Павло Клімкін

Загалом, Павло Клімкін вважає неможливою реалізацію цієї схеми безпеки для України з наступних причин:

"По-перше, в Ізраїля є ядерна зброя, хоча і приховано, а в його ворогів немає. Щонайменше, поки що. В нашому випадку все з точністю до навпаки: в нас ядерної зброї немає, а в російського режиму є, — пише Павло Клімкін в своєму телеграм-каналі. - По-друге, американська допомога Ізраїлю побудована на моделі "якісної військової переваги", що можливо досягти по відношенню до країн, що виступали або виступають проти Ізраїлю. Ми також можемо досягти цього по відношенню до РФ, але лише як невід"ємна частина колективного Заходу.

По-третє, сучасний Іран виступає проти Ізраїлю, але не заперечує його ідентичності і не вважає його частиною "іранського миру". В Росії заперечення нашої ідентичності намагаються перетворити на частину своєї.

І нарешті по-четверте, вибір наприклад Трампа буде позитивом для Ізраїлю, а для нас може створити нові виклики. І взагалі здатність американської єврейської громади утримувати Ізраїль у фокусі уваги та допомоги є безпрецедентною". 

На думку Павла Клімкіна, альтернативи прийняттю України до НАТО немає:

"Це дуже важливо пояснити всім тим нашим партнерам, які знову і знову шукають альтернативу нашому членству в НАТО. Її немає і її неможливо знайти через відтворення "ізраїльської моделі". Краще не гаяти часу і зробити Україну здатною стримувати будь-яку Росію всередині НАТО. Поза не вийде", — пише міністр закордонних справ України у 2014-2019 роках.

Тим часом, Міноборони поділилось свіжою інформацією з Бахмутського напрямку.

"Завтра ми нападаємо на Російську Федерацію": заява РДК.

А Сі Цзіньпін закликав готуватися до "найгіршого сценарію" та "штормового моря": що відомо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини