Головна Новини Політика зовнішня політика Партія Медведчука: Визнання Україною паспортів Косово - це плювок в обличчя жителям Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

Партія Медведчука: Визнання Україною паспортів Косово - це плювок в обличчя жителям Донбасу

За словами заступника глави МЗС України Василя Боднара в інтерв'ю албанському телеканалу RTV Ora, влада України вирішила визнати паспорта Косово і не обмежувати у поїздках їх власників

25 вересня 2020, 20:15
Поділіться публікацією:

Рішення українського зовнішньополітичного відомства про визнання паспорта самопроголошеної держави Косово показує, що влада України в усьому слухається своїх західних кураторів, і не замислюється про те, які наслідки можуть мати такі дії для відновлення територіальної цілісності нашої країни. Про це заявила прес-служба партії "Опозиційна платформа — За життя", коментуючи заяву заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара про те, що Україна визнала паспорта Косово.

Партія Медведчука: Визнання Україною паспортів Косово - це плювок в обличчя жителям Донбасу

джерело: rtlnieuws.nl

У зв'язку з цією заявою дипломата, ОПЗЖ рішуче розкритикувала системну політику українського МЗС щодо визнання незалежності самопроголошеної республіки Косово.

"Заявляємо, що повну відповідальність за ці дії несе Президент Зеленський, який, згідно зі статтею 106 Конституції України, здійснює керівництво зовнішньополітичною діяльністю держави. Рішення МЗС України легітимізувати паспорта цього силою відколотого від Сербії регіону внаслідок збройної агресії США і бомбардування мирних міст літаками НАТО, які здійснювалися без відповідного рішення Ради Безпеки ООН, ясно показує, що наша влада не тільки в усьому слухається своїх західних кураторів, а й охоче переймає звичні для них подвійні стандарти, коли мова йде про рішення міжнародних проблем", — заявили в партії Медведчука.

У фракції нагадали, що в 1999 році інтервенція НАТО проти Югославії, що порушує базові норми міжнародного права, привела до того, що братський сербський народ позбавили історично і духовно вкрай важливого для нього регіону.

"Зеленський і його оточення не замислюються над тим, яким плювком в обличчя жителям Донбасу, позбавленим своїх конституційних прав, в тому числі права на вільне пересування всередині України, стає активний захист української владою права жителів Косово на свободу переміщення. Багато років Україна послідовно не визнавала відділення Косово і Метохії. І ось зараз керівництво МЗС не просто натякає на зміну позиції, а робить реальні кроки для цього, абсолютно не замислюючись не тільки про негативний вплив таких дій на відносини з Белградом, а й про їх наслідки для відновлення територіальної цілісності нашої країни", — підкреслили в ОПЗЖ.

З огляду на вищесказане, "Опозиційна платформа — За життя" вимагає відмовитися від такої сервільною авантюри у зовнішній політиці України та відправити у відставку міністра закордонних справ Дмитра Кулеба, який реалізує цей злочинний курс.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що ОТЗЖ внесла в Раду законопроект, який дозволить продовжити переговори по встановленню миру на Донбасі



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини