Головна Новини Політика зовнішня політика Парламент просить пришвидшити процедуру включення України до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Парламент просить пришвидшити процедуру включення України до ЄС

Українська влада просить ЄС прискорити розгляд заявки України до Євросоюзу

21 березня 2022, 15:46
Поділіться публікацією:

Українські депутати опублікували звернення до президента Єврокомісії та голови Європарламенту. В тексті йдеться про необхідність пришвидшення процедури вступу України до Європейському Союзі. Парламент України просить про пришвидшення видачі висновку про надання Україні статусу кандидата та прискорену процедуру отримання повноправного членства в Євросоюзі.

Парламент просить пришвидшити процедуру включення України до ЄС

Фото ілюстративне / Pixabay

"Рішення Європейського Союзу про невідкладний вступ України до ЄС стане ключовим чинником стримування російської агресії та винагородою українському народові у його боротьбі за свободу, демократію та європейські цінності", — йдеться в зверненні.

Український народ неодноразово висловлював свою точку зору щодо членства в Євросоюзі, 86% населення України підтримують вступ до цієї організації. Тим паче Україна вже вісім років протистоїть агресії росії та довела, що захищає європейські цінності.

У 2020-2022 роках Україна та ЄС вже провели комплексний аналіз досягнутих цілей Угоди про асоціацію відповідно до копенгагенських критеріїв. Наша держава вже синхронізувалася з енергетичною системою ENTSO-E, було впроваджено поглиблену і всеохопну зону вільної торгівлі з Євросоюзом. Наша держава підтримує всі політичні ініціативи Європи та наразі боронить свою територію від окупантів, що не дотримуються ніяких норм, ані моралі, ані права, цинічно вбиваючи населення.

"Сьогодні ми маємо унікальну можливість у цей важливий історичний момент переглянути роль України в Європі та прийняти таке важливе політичне рішення", — наголошують автори звернення.

Як повідомляв портал, експерти розповіли, як під час війни проявили себе українська та російська журналістика й що відбувається в інформаційному просторі країни-агресора.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини