Головна Новини Політика зовнішня політика Парламент підготував звернення до Держдуми: про що там йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Парламент підготував звернення до Держдуми: про що там йдеться

Народні депутати готові проводити консультації з представниками Федеральних Зборів РФ

21 лютого 2022, 16:50
Поділіться публікацією:

На сайті Верховної Ради 21 лютого зареєстровано проект постанови про звернення до депутатів Державної Думи Російської Федерації. В тексті йдеться про те, що багаторічний переговорний процес про долю Донбасу, про припинення конфлікту та виконання зобов'язань відповідно до "Мінських угод" зайшов в глухий кут.

Парламент підготував звернення до Держдуми: про що там йдеться

Верховна Рада, фото з відкритих джерел

Наразі світові ЗМІ прогнозують "апокаліпсис" для українців та ведеться "інформаційна та політична кампанія з нагнітання ситуації замість пошуку дипломатичних шляхів встановлення миру на Донбасі. Крім того, складний переговорний процес між РФ та США, РФ та НАТО, РФ та країнами ЄС перетворився на "обмін ультиматумами та вимогами".

"Українське питання" у цих умовах стало лише однією з багатьох "розмінних монет", ціна якої – криза і навіть загроза міждержавного військового зіткнення. Нас готують до війни. Нас без перебільшення штовхають на війну. У таких обставинах вважається безвідповідальним і навіть злочинним бездіяти, оскільки вирішується – доля України, доля нашого народу, доля народів-сусідів і, без перебільшення, доля континенту", — йдеться в зверненні.

Тому народні депутати вважають, що слід розпочати стратегічні консультації із депутатами Державної Думи Російської Федерації щодо формулювання спільної позиції та недопущення подальшої ескалації ситуації.

"У зв’язку з чим, Верховна Рада України звертається до депутатів Державної Думи Російської Федерації про невідкладний початок переговорного процесу – Стратегічних Консультацій щодо де-ескалації ситуації, гарантій сталого миру та вирішення проблеми Донбасу суто мирним шляхом, у повній відповідності до "Мінських угод", — говориться в тексті.

В парламенті створять представницьку групу депутатів щодо стратегічних консультацій з уповноваженими представниками Федеральних Зборів Російської Федерації. Також нардепи закликали інші країни повернути своїх дипломатів до України та сприяти продовженню діалогу щодо системи колективної безпеки.

Як повідомляв портал "Коментарі", депутати проголосували за повернення надбавок для себе. Стало відомо, який оклад отримуватимуть політики.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини