Головна Новини Політика зовнішня політика Папа Римський заговорив про військові злочини в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Римський заговорив про військові злочини в Україні

В своїй черговій промові

19 березня 2023, 15:04
Поділіться публікацією:

В своїй недільній промові Папа Римській звернувся до теми України, порушивши питання військових злочинів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Vaticannews.

Папа Римський заговорив про військові злочини в Україні

Папа Римський знов звернувся до української теми

"Браття і сестри, не забуваймо молитися за мученицький український народ, який і далі потерпає від воєнних злочинів", – сказав Папа Франциск, перед тим, як завершити свою недільну зустріч з паломниками, що опівдні 19 березня відбувалася на площі Святого Петра у Ватикані.

Вчора, під час зустрічі з біженцями, Понтифік запевнив, що Ватікан продовжуватиме "шукати мир" для України:

"Між вами є багато українських біженців. Їм хочу сказати, що Папа не зрікається шукати мир, не перестає покладати надію на мир і молитися за нього. Роблю це для вашої багатостраждальної країни і для інших, які страждають від війни; тут є багато людей, які втекли від інших війн".

Нагадаємо, що напередодні Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна через підозру у вчиненні ним військових злочинів, а саме — насильницьку депортацію українських дітей.

"Видача ордера Міжнародного кримінального суду на арешт російського президента Путіна (за незаконну депортацію дітей з території України) остаточно закріпила ізоляцію президента РФ від колективного Заходу. Юридичні перспективи цього рішення є однозначними і можуть тлумачитися юристами з використанням прецедентів та імунітетів. Але важливішим є політичний сигнал – Путіна оголошено недоговороспроможним. Стратегічною метою, розв'язаної ним війни була вимога повернути Кремль до вищої ліги світової політики та враховувати інтереси Росії при формуванні нової архітектури світової безпеки. У спрощеному вигляді у Москві це розглядали як повторення Ялтинської конференції із проведенням нових кордонів та визначенням сфер геополітичних інтересів. Провал військової агресії підтвердив, що ці претензії були необґрунтованими, а оцінка світової ситуації далекою від адекватності. Тепер умовам повоєнного врегулювання фактично прямо названо зміну режиму в Кремлі", – вважає український експерт, президент аналітичного центру "Політика" Ігор Попов.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини