Головна Новини Політика зовнішня політика Папа Римський відвідає Угорщину, зустрінеться з українськими біженцями
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Римський відвідає Угорщину, зустрінеться з українськими біженцями

На запрошення світської та церковної влади

27 лютого 2023, 18:03
Поділіться публікацією:

28-30 квітня Папа Римський Франциск відвідає Угорщину. Візит відбудеться на запрошення влади та церкви. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на Vatikan news.

Папа Римський відвідає Угорщину, зустрінеться з українськими біженцями

Папа відвідає Угорщину

Офіційна програма перебування Понтифіка в Угорщині передбачає офіційну зустріч в аеропорту Будапешта, візит до президента, а потім – промову Папи у колишньому кармелітському монастирі. Крім того, у перший день свого візиту глава Римо-католицької церкви зустрінеться з єпископами, пресвітерами, монахами та семінаристами у соборі Святого Стефана.

Наступного дня передбачені зустрічі Франциска з незрячими та слабозорими дітьми, з незаможними та українськими біженцями, представниками угорської католицької молоді, єзуїтами.

Недільного ранку 30 квітня Папа очолить на площі Лайоша Кошута великодню месу, а пізніше – поспілкується з представниками угорської академічної спільноти.

Нагадаємо, що президент Угорщини Віктор Орбан, нарівні з колишнім прем'єром Італії Сільвіо Берлусконі, вважається "другом Путіна" у Європі. Як повідомляють ЗМІ, на одній із закритих зустрічей із діловими колами Угорщини Орбан назвав Україну "нічийною землею". У свою чергу, Папа в одному зі своїх останніх звернень закликав "тих, хто має владу над країнами" до припинення вогню в Україні та якнайшвидших переговорів. При цьому позиція України наразі протилежна – президент України Володимир Зеленський не бачить можливості переговорів з Путіним через його недоговороспроможність, а також через небажання РФ залишати окуповані території України.

Навпаки, на думку експерта, РФ зараз докладає зусиль, щоб посадити Україну за стіл переговорів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини