Головна Новини Політика зовнішня політика Папа Римський переніс операцію: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Римський переніс операцію: що сталося

Хірургічне втручання тривало три години та пройшло без ускладнень

7 червня 2023, 20:54
Поділіться публікацією:

Після спільної аудієнції у середу 7 червня Папа Франциск вирушив до університетської клініки ім. Агостіно Джемеллі, де після полудня йому зроблено операцію під загальним знеболенням. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Vaticannews.

Папа Римський переніс операцію: що сталося

Папа Римський Франциск

86-річний глава Римо-католицької церкви, згідно з повідомленнями ЗМІ, скаржився на симптоми грижі, останнім часом не розлучався з палицею, а потім і зовсім пересів у крісло-каталку.

Як повідомляють Vaticannews, Папа Франциск переніс лапаротомію та відновлення стінки черевної порожнини за допомогою протезу. Рішення про хірургічне втручання було прийнято днями бригадою лікарів, що лікують, понтифіка; "воно продиктоване наявністю ущемленої евентрації з симптомами болю, що посилюється".

Папа залишиться у лікарні до повного відновлення.

Як уточнили у залі преси Святішого Престолу, Папа Франциск був успішно прооперований. Операція тривала три години та пройшла без ускладнень.

Тим часом, мерія Енергодару порадила жителям залишити місто.

Лукашенко зробив несподівану заяву: такі слова не сподобаються Путіну.

А вчені знайшли перший вид, який ховав своїх родичів.

Згідно з новим відкриттям, Homo naledi мав мозок на третину менше, ніж Homo sapiens, незважаючи на це нове відкриття свідчить про високий інтелект цих гомінідів, адже вони проводили похоронні процеси.

Вигляд Homo naledi був виявлений в умовній Колисці Людства в печерній системі під назвою "Висхідна зірка" (Rising Star) у 2013 році. Руки та ноги істоти виявилися схожими на людські, проте мозок був на третину менший, ніж у Homo sapiens.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини