Головна Новини Політика зовнішня політика П'ятірка визначена: Кулеба розповів з ким Київ веде переговори щодо гарантій безпеки
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ятірка визначена: Кулеба розповів з ким Київ веде переговори щодо гарантій безпеки

Україна розраховує на те, щоб гарантії безпеки отримати не лише від Росії, а й від інших країн

24 березня 2022, 15:20
Поділіться публікацією:

Україна перебуває у постійних переговорах із США, Британією, Німеччиною, Францією та Туреччиною, обговорюючи надання гарантій своєї безпеки. Як передає портал "Коментарі", про це розповів глава МЗС Дмитро Кулеба в інтерв'ю іспанському виданню El Pais, яке цитує агентство "УНІАН".

П'ятірка визначена: Кулеба розповів з ким Київ веде переговори щодо гарантій безпеки

Дмитро Кулеба. Фото: Фейсбук Дмитра Кулеби

Міністр зазначив, що на переговорах російська сторона виставляє Україні нереальні вимоги. При цьому Київ у своїх вимогах просить лише три пункти – гарантії безпеки, визнання територіальної цілісності в межах Криму та Донбасу та бойових дій, а також виведення окупаційних військ.

Дмитро Кулеба наголосив, що Україна хоче отримати гарантії безпеки не тільки від Москви, а й від інших країн Заходу. До такої вимоги Росія на сьогодні не має претензій.

Український дипломат пояснив, що має на увазі під гарантіями безпеки. На прикладі Іспанії Кулеба зазначив, якщо сьогодні хтось піде війною на Іспанію, то решта країн НАТО будуть зобов'язані її захистити, тому що буде задіяна стаття 5. Україна хоче мати щось подібне. Тобто, якщо на Україну хтось нападе, то Київ може розраховувати на те, що він має отримати підтримку від гарантів у відео озброєння, а також введення санкцій проти країни-агресора.

Щодо країн США, Великобританії, Німеччини, Франції та Туреччини, з якими Україна активно веде переговори щодо того, щоб отримати такі гарантії безпеки, то поки що таку ідею підтримують і не виступають проти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти в ексклюзивному інтерв'ю розповіли, яка ймовірність того, що Путіна назвуть військовим злочинцем більшість країн Заходу, тому доведеться відповісти за свою агресію проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини