Головна Новини Політика зовнішня політика Остаточний список: скільки країн приєднається до «Кримської платформи»
commentss НОВИНИ Всі новини

Остаточний список: скільки країн приєднається до «Кримської платформи»

За інформацією Дмитра Кулеби, в «Кримській платформі» візьме участь дев'ять іноземних президентів

19 серпня 2021, 13:26
Поділіться публікацією:

Міжнародний саміт, присвячений питанням деокупації та реінтеграції Кримського півострова до складу України, остаточно закінчив прийом заявок від країн-учасниць. За словами керівника МЗС України Дмитра Кулеби, 23 серпня, напередодні святкування 30-річчя проголошення Незалежності, країну відвідають представники 44 держав і закордонних організацій.

Остаточний список: скільки країн приєднається до «Кримської платформи»

Кулеба оголосив кінцевий список учасників "Кримської платформи". Фото: 24 канал

Як повідомляє "Дзеркало тижня", посилаючись на брифінг міністра, мінімум дев'ять країн будуть представлені своїми президентами. Про свою участь в "Кримській платформі" заявили глави Естонії, Литви, Латвії, Словенії, Молдови, Фінляндії, Угорщини, Словаччини та Польщі. Окремо ще і прибуде президент Європейської ради.

З Грузії, Швеції, Румунії та Хорватії українці чекатимуть прем'єр-міністрів. Чехи та швейцарці будуть представлені на саміті очільниками парламентів. Португалія і Великобританія відправлять в Україну керівників місцевих міністерств оборони.

Також на засідання "Кримської платформи" прибудуть міністри закордонних справ багатьох держав. У цьому переліку Франція, Італія, Болгарія тощо.

Цікаво, що з американських політиків на саміті очікують прибуття особистого посланця президента Джозефа Байдена. Цей чиновник очолює американське міністерство транспорту.

Нагадаємо, що основне засідання "Кримської платформи" очікується в День Державного прапора, 23 серпня.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що після запуску "Кримської платформи" все зміниться, про деокупацію Криму тепер будуть говорити щодня і наближати ту дату, коли це станеться. Таку думку висловив президент України Володимир Зеленський, докладніше про що можна прочитати в нашому матеріалі.

Також на порталі ми розповідали, чому в окупованому Криму місцеві жителі не з захопленням зустрічають відпочивальників-росіян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини