Головна Новини Політика зовнішня політика ОПЗЖ: Українська влада не вважала за потрібне висловити подяку російським морякам за порятунок 20-ти українців у Гвінейській затоці
commentss НОВИНИ Всі новини

ОПЗЖ: Українська влада не вважала за потрібне висловити подяку російським морякам за порятунок 20-ти українців у Гвінейській затоці

«Опозиційна платформа – За життя» висловлює подяку російським морякам

27 жовтня 2021, 18:36
Поділіться публікацією:

В ОПЗЖ вважають, що відсутність реакції з боку української влади на порятунок екіпажем російського корабля "Віце-адмірал Кулаков" 20 українських моряків у Гвінейській затоці Атлантичного океану в черговий раз демонструє байдуже ставлення до долі та інтересів власних громадян. Про це повідомляється на офіційному сайті партії.

ОПЗЖ: Українська влада не вважала за потрібне висловити подяку російським морякам за порятунок 20-ти українців у Гвінейській затоці

Порятунок українських моряків. Фото: Міноборони РФ

У політсилі повідомили, що російські моряки запобігли захопленню піратами панамського контейнеровозу "Люція". Команда судна, яке встигло подати сигнал лиха, складалася з 20 громадян України, 1 громадянина РФ та 1 громадянина Румунії, зараз усі члени екіпажу "Люції" здорові та неушкоджені. У свою чергу, партія висловила подяку російським морякам.

"Опозиційна платформа – За життя" висловлює подяку російським морякам за порятунок життя та свободи українських громадян, чого вдалося досягти завдяки оперативним, рішучим діям екіпажу російського судна, а також флотській солідарності", – йдеться у заяві політсили.

В опозиційній партії висловили впевненість, що подяка російській стороні мала виходити не лише від ОПЗЖ, а й від найвищого політичного керівництва України.

"Перші особи нашої держави, так само як і її дипломатичний корпус, навіть у міждержавних гуманітарних питаннях або за надзвичайних подій, безпосередніми учасниками яких є українські громадяни, воліють з Російською Федерацією спілкуватися не безпосередньо, а через ЗМІ та міжнародних посередників. Однак у цьому випадку мовчання української влади демонструє не негативне ставлення до сусідньої Росії, непрофесіоналізм та байдуже ставлення до долі та інтересів власних громадян", – заявили в ОПЗЖ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини