Головна Новини Політика зовнішня політика Операція Ізраїлю проти "Хезболли": Україна озвучила свою позицію
commentss НОВИНИ Всі новини

Операція Ізраїлю проти "Хезболли": Україна озвучила свою позицію

Україна закликала Ізраїль та "Хезболлу" до стриманості, щоб не допустити масштабної війни

сьогодні, 16:27
Поділіться публікацією:

Ізраїлю та "Хезболлі" необхідно запобігти масштабній регіональній війні. Тому вони мають виявити стриманість. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ України в Telegram.

Операція Ізраїлю проти "Хезболли": Україна озвучила свою позицію

МЗС України. Фото: із відкритих джерел

У МЗС зазначили, що із тривогою стежать за рішенням Ізраїлю розпочати обмежену сухопутну операцію на території Лівану.

"Рішуче засуджуючи ракетні обстріли території Ізраїлю з боку угруповання "Хезболла", Україна закликає сторони протистояння до максимальної помірності, щоб запобігти переростанню конфлікту в масштабну регіональну війну", — додали у відомстві.

Також у міністерстві уточнили, що особливе занепокоєння викликає велике зростання в Лівані кількості біженців та переселенців, які були змушені залишити свої будинки через воєнний конфлікт.

Як зазначили у МЗС, критично важливим є уникнення жертв серед цивільного населення та недопущення порушень норм міжнародного гуманітарного права.

"Необхідно якнайшвидше покласти край насильству в регіоні. Мирний і успішний Ліван є запорукою стабільності всіх країн Близького Сходу", — сказано в повідомленні міністерства.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ізраїльські війська розпочали в ніч із 30 вересня на 1 жовтня до наземних рейдів на півдні Лівану в рамках операції проти сил організації "Хезболла". Вона має назву "Північні стріли". Про це повідомляє Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

У заяві ізраїльського військового відомства цієї ночі зазначається, що сили ЦАХАЛ розпочали "обмежені, локалізовані та цілеспрямовані рейди" проти терористичних цілей "Хезболли" у прикордонній зоні на півдні Лівану.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Іран відреагував на нову операцію Ізраїлю: чи готовий розпочати війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини