Головна Новини Політика зовнішня політика ООН висловила занепокоєння закриттям каналів ZIK, NewsOne та 112
commentss НОВИНИ Всі новини

ООН висловила занепокоєння закриттям каналів ZIK, NewsOne та 112

В організації сумніваються, чи було рішення про закриття каналів необхідним та пропорційним обмеженням свободи вираження поглядів

6 лютого 2021, 16:52 comments2568
Поділіться публікацією:

Моніторингова місія ООН з прав людини на своїй офіційній сторінці у Facebook опублікувала заяву щодо рішення РНБО про застосування санкцій до Тараса Козака та його телеканалів ZIK, 112 та NewsOne.

ООН висловила занепокоєння закриттям каналів ZIK, NewsOne та 112

У повідмленні ООН повідомляють, що ці події матимуть вплив в Україні на свободу вираження поглядів.

"Держави зобов'язані поважати, захищати та забезпечувати право на свободу вираження поглядів, включаючи право шукати, одержувати та поширювати різноманітну інформацію та ідеї", — йдеться у заяві ООН.

Окрему увагу Моніторингова місія звертає на те, що запровадження санкцій РНБО призвело до негайного скасування ліцензій та блокування мовлення каналів.

Згідно тексту повідомлення, наразі в ООН проводиться ретельний аналіз того, чи відповідає рішення Президента України міжнародному законодавству із захисту прав людини.

ООН пояснює, що нинішні занепокоєння пов'язані із тим, чи дійсно заходи з обмеження свободи вираження поглядів є необхідними і пропорційними. Організація відзначає, що усі держави мають право на протидію дезінформації, але за умови збалансованого підходу для недопущення дискримінаційних обмежень щодо свободи вираження поглядів.

Моніторингова місія пообіцяла підготувати  висновки після всеохоплювального аналізу цього рішення. Результати будуть надіслані офіційним уповноваженим представникам з боку зацікавлених сторін.

Нагадаємо, 2 лютого Президент України підписав Указ на виконання рішення РНБО про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака, одна з яких передбачає анулювання всіх ліцензій в тому числі на діяльність телеканалів ZIK, NewsOne та 112. "Коментарі" розповідали, що РНБО обіцяє закрити й інші телеканали та ввести санкції проти народних депутатів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

гость

6 лютого 2021, 18:46

Если закрытые каналы виновны в чем то там, с начало доказательства на стол, а потом уже и закрывать можно. Только у нас все через ж... Кто то, что то предположил, кто то, что то подумал .... А каналы закрыли, люди остались без работы. Одно только ясно, не любит наш "лучезарный" когда его критикуют, ой не любит. Так если не любишь, делай так, чтобы не критиковали. А то в период мирового кризиса загнал народ в задницу, тарифами на газ, на электроэнергию, ценами на продукты питания, нищими пенсиями... И все должны молчать. Олигархат на договорняках с президентом и его офисом, а народ в полной нищете. Одним ( народу ) кризис, а другим ( олигархам ) жизнь удалась и по ... тот кризис, нищий народ возместит все убытки из своего кармана. А кто рот открыл, тот враг, с ним надо бороться ... Неправильно это. Медведчук сейчас пойдет по европейским судам и отсудит у Украины кучу бабла. И кто платить будет ??? Если бы заплатил Зе из своего кармана, то и ... с ним, но заплатит опять таки Украина, а значит все это будет из карманов нищего народа. Опять наш гарант, в очередной раз, мордой и в г-но

куку

6 лютого 2021, 17:28

выразили озабоченность ?

Василий

6 лютого 2021, 17:16

Так может Пидоры с ООН помогут Россию приструнить т вернуть оккупированные территории. Мрази!


Новини