Головна Новини Політика зовнішня політика Олещук: Порошенко допоміг людям Орбана загальмувати процес вступу України до Євросоюзу
commentss НОВИНИ Всі новини

Олещук: Порошенко допоміг людям Орбана загальмувати процес вступу України до Євросоюзу

Екс-президент Петро Порошенко фактично попросив людину угорського прем’єра Віктора Орбана в Єврокомісії загальмувати вступ України до ЄС, про це у Фейсбуці заявив політолог Петро Олещук

6 березня 2024, 15:24 comments1783
Поділіться публікацією:

Як підкреслює Петро Олещук на днях своїми діями Порошенко фактично допоміг людям Орбана в Єврокомісії, загальмувати процес вступу України до Євросоюзу. Справа в тому, каже він, що перед тим як поїхати в Бухарест на з’їзд "Європейської народної партії", Петро Порошенко вдався до дій, які шкодять державним інтересам України.

Олещук: Порошенко допоміг людям Орбана загальмувати процес вступу України до Євросоюзу

Петро Порошенко

"Що зробив Порошенко? Він надіслав єврокомісару з питань розширення ЄС Оліверу Варгеї лист зі скаргою на тиск з боку української влади і чіткою пропозицією. Ідея Порошенка простими словами полягає в наступному: якщо Петра Олексійовича не випустять закордон, він пропонує поставити під сумнів переговори про вступ України до ЄС",
- розповів Олещук.

За його словами, в цьому питанні найголовніше до кого саме звернувся Порошенко зі своїм проханням. Адже Олівер Варгеї – єврокомісар з питань розширення ЄС, угорець та чітко людина проросійського Орбана. Варгеї вже тривалий час займається гальмуванням шляху України до ЄС, про що неодноразово говорилось у стінах Європарламенту, підкреслив політолог.

"Цікаво, що нещодавно Орбан виступав з заявами про те, що "Україна не повинна бути членом ЄС і НАТО, а буфером між Європою та Росією". Зрозуміло, що всі ці розмови про "буфери" — це звична російська маніпуляція, покликана обґрунтувати спроби загарбати Україну. Порошенко знає це. Саме тому він звернувся не до віцепрезидента Єврокомісії з питань цінностей та прозорості Вери Йоурової, що було б логічним. А звернувся саме до орбанівського чиновника, який робить все можливе, щоб Україна не потрапила до ЄС. І Петро Олексійович йому в цьому допоміг"
, — вважає політолог.

При цьому він підкреслив, що спроби зірвати вступ до ЄС з боку Порошенка відбуваються напередодні фактичного старту переговорів про вступ України до ЄС.

За його словами, якщо сюди додати 37 мільйонів, які отримав Порошенко від уряду Орбана; якщо додати, що Орбан – чітко відпрацьовує сценарій Путіна по примушенню України до переговорів та здачі територій; якщо додати, що колишні посадовці Порошенка виходять із заявами про необхідність здатися, то все це нагадує дуже чітку статтю в кримінальному кодексі.

"Юристи скоріше за все назвали б такі дії державною зрадою. Але це компетенція правоохоронців. Назвати це інакше, ніж умисна шкода Україні на міжнародній арені, я не можу",
— додав політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Порошенко може потрапити до книги рекордів, як найуспішніший обвинувачений у держзраді.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

PR

7 березня 2024, 14:21

Справжня держзрада - це продатися на "срібники" неконституційному, корумпованому і авторитарному органу - "зе-ОПі", від якого дуже смердить. "Політолог"/політтехнолог продався хоча б задорого?

Ігор

6 березня 2024, 16:05

Як чудово, що проросійськи нацисти павуки почнуть їсти один одного - чим більше з'їдять тим світ стане безпечніше!


Новини