Головна Новини Політика зовнішня політика Офіційно: чи планує Україна наступ на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіційно: чи планує Україна наступ на Донбасі

Українська сторона продовжує наполегливо працювати над пожвавленням переговорів у "Нормандському форматі"

22 листопада 2021, 17:02
Поділіться публікацією:

Україна не планує наступальної військової операції на Донбасі. Наша держава залишається прихильником політико-дипломатичних шляхів вирішення конфлікту. Про це на своєму Twitter написав глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Офіційно: чи планує Україна наступ на Донбасі

Дмитро Кулеба. Фото: Facebook

При цьому міністр додав, що Росія збільшила інтенсивність дезінформації, включно зі звинуваченнями на адресу України у нібито підготовці до військового нападу на Донбасі.

"Офіційно: Україна не планує наступальну військову операцію на Донбасі. Ми віддані пошуку політико-дипломатичного вирішення конфлікту", — написав Дмитро Кулеба.

Міністр також зазначив, що українська сторона продовжує наполегливо працювати над пожвавленням переговорів у "Нормандському форматі" разом із ФРН і Францією як посередниками.

Кулеба також закликав Російську Федерацію стати конструктивним учасником у дипломатичних зусиллях мирного врегулювання, замість того, щоб їх підривати.

Нагадаємо, що представник російського президента Володимира Путіна – Дмитро Пєсков – заявив, що Україна серйозно розглядає силовий варіант врегулювання конфлікту на сході.

Зазначимо, що чергове збільшення війська РФ біля українського кордону є спробою Росії "підняти ставки" для майбутніх переговорів, а останні дії Москви показують, що "жодних правил для них уже не існує", повідомив секретар РНБО Олексій Данілов. Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков не виключає нібито спроби провокацій, щоб "виправдати" заяви Заходу про загрозу вторгнення Росії в Україну. Експерти розповіли виданню "Коментарі", як ситуація може розвиватися далі та на які провокації може піти Росія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини