Головна Новини Політика зовнішня політика Одна з провідних країн Латинської Америки відмовилася грати за правилами Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Одна з провідних країн Латинської Америки відмовилася грати за правилами Путіна

Об'єднання Бразилії, Росії, Індії, Китаю та ПАР розглядається РФ як альтернатива лідерству США, НАТО та ЄС

8 серпня 2023, 22:39 comments1429
Поділіться публікацією:

Влада Мексики не має наміру вступати до БРІКС, хоча й вітає участь в організації інших країн, заявив президент країни. Про це повідомляють "Коментарі".

Одна з провідних країн Латинської Америки відмовилася грати за правилами Путіна

Мексиці не по дорозі з Путіним

Раніше представники МЗС Мексики пояснювали, що вступ до БРІКС може ускладнити економічні відносини цієї країни з головними партнерами – США та Канадою.

Перед цим до політико-економічного об'єднання, де представлені Росія та Китай, офіційно попросилася інша країна Латинської Америки — Болівія.

Нагадаємо, що Організація (співдружність держав) БРІКС була заснована у червні 2006 року, в рамках Петербурзького економічного форуму за участю міністрів економіки Бразилії, Росії, Індії, Китаю. Окрім самітів, зустрічі країн-учасниць відбуваються на рівні глав МЗС, міністрів фінансів та інших.

З 2009 року уряди країн БРІКС щороку зустрічаються на офіційних самітах. Останній 14-й саміт БРІКС відбувся 24 червня 2022 року у Китаї.

Загальна площа БРІКС становить 39746220 кв.км, а загальна чисельність населення оцінюється приблизно в 3,21 млрд осіб, що становить близько 26,7% світової поверхні суші і 41,5% світового населення. Чотири з п'яти членів входять до десятки найбільших держав світу за чисельністю населення, за площею та ВВП, за винятком ПАР, яка займає двадцять третє місце за обома показниками.

Здебільшого двосторонні відносини між країнами БРІКС будуються на основі невтручання, рівності та взаємної вигоди.

Тим часом, у Запорізькій області висадився російський десант.

Рашисти використовують тактику в'єтнамської війни.

А російській співачці, яка розбилася в ДТП, стало гірше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини