Головна Новини Політика зовнішня політика ОБСЄ "не може залишатися нейтральною": голова організації зробив заяву у Києві
commentss НОВИНИ Всі новини

ОБСЄ "не може залишатися нейтральною": голова організації зробив заяву у Києві

Польща, як глава ОБСЄ, каже, що для припинення протистояння між Україною та Росією потрібна політична воля

10 лютого 2022, 17:47
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау у четвер, 10 лютого, закликав усі сторони проявити політичну волю для припинення протистояння між Україною та Росією, виступаючи під час візиту до Києва як головуючий в ОБСЄ. Про це повідомляє Reuters.

ОБСЄ "не може залишатися нейтральною": голова організації зробив заяву у Києві

Діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау бере участь у спільній прес-конференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у Києві - Reuters

Організація з безпеки і співробітництва в Європі, до якої входять Росія та Україна, а також члени НАТО, від 2014 року спостерігає за конфліктом між українськими силами та підтримуваними Росією сепаратистами на Донбасі на сході України.

Західні союзники України кажуть, що вони стурбовані тим, що Росія, яка зібрала 100 000 військових біля кордону і проводить спільні військові ігри в Білорусі, планує вторгнення в Україну. Москва заперечує такі плани.

"Ми серйозно стурбовані ситуацією в Україні та навколо неї. Як на Донбасі, так і щодо посилення військової присутності Росії вздовж кордону з Україною та в Білорусі. В ОБСЄ ми продовжуватимемо робити все можливе, але для того, щоб виконати зобов’язання та назавжди покласти край кризі, знадобиться політична воля та залучення всіх сторін", — сказав Рау на брифінгу.

Виступаючи разом із Рау, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звинуватив Росію в блокуванні роботи спостерігачів ОБСЄ та саботуванні роботи Тристоронньої контактної групи, дипломатичного форуму, до складу якого входять Україна, Росія та ОБСЄ.

"Складну ситуацію неможливо вирішити без прийняття складних рішень, і тому ОБСЄ не може залишатися постійно пасивно нейтральною в цьому процесі", – сказав він.

Як повідомляли раніше "Коментарі", міністр закордонних справ Великобританії прибула до Москви для переговорів з російським колегою Сергієм Лавровим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини